Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jelenteniük kell

Jelenteniük kell

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Bugát Pál Kórház is kapott olyan körlevelet a Nemzeti Népegészségügyi Központtól amely a jelentési kötelezettségükről tájékoztatja az egészségügyi intézményeket a Kínából induló koronavírus okozta megbetegedések kapcsán. Hazánkban nincs tudomásuk ilyen betegről, de fontos, hogy a gyanús eseteket haladéktalanul jelentsék a központnak.

Ezt a körlevelet kapta a gyöngyösi Bugát Pál Kórház vezetése a Népegészségügyi Központtól, a koronavírus okozta megbetegedések miatt tett óvintézkedéseként – mutatja az orvosigazgató.

Hazánkban a hatóságok tudomása szerint nincs koronavírusos beteg, és kevés az esélye a járványnak. A Népegészségügyi Központ ezzel együtt felkészült a szükséges intézkedések megtételére, melynek része a jelentési kötelezettség is. Az influenzaszezon miatt egyébként is sokkal szigorúbbak a higiénés előírások az intézményekben.

A koronavírus a természetben régóta előforduló vírus, a probléma az, hogy gyakran mutálódik – mondta az orvosigazgató. A mostani felhívás szerint szorosabb kommunikációt kell tartani a hatóságokkal és 24 órán belül jelentési kötelezettségük van.


Tovább az archívumra