Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Havazott

Havazott

Folyamatosan dolgoznak a város és a közút munkatársai a mai havazás miatt. Az utakat a fenntartó köteles síkosságmentesíteni, a járdák tisztítása viszont a házak tulajdonosainak feladata. A városgazda felhívja a figyelmet, aki nem takarítja le az otthona előtti járdaszakaszt, egy éven belül is megkaphatja büntetését egy esetleges baleset után.

Ónos esőt ígértek, de havat is kaptunk. Váltakozó halmazállapotú csapadék nehezítette meg a reggeli útnak indulást. A megelőző síkosságmentesítést betervezték a Városgondozási Zrt. munkatársai, a havazás miatt azonban magasabb szintű intézkedést rendelt el a városgazda, így reggel óta minden gépük járja és tisztítja az utakat.

– Ez azt jelenti, hogy Gyöngyös egyes, kettes, hármas közútkezelési osztályba tartozó útjait, és Mátrafüreden el kellett rendelni a síkosság mentesítési feladatot. A VG. Zrt. teljes állományával, a köztisztasági üzletág állományával és gépeivel azonnal megkezdte a mentesítést, illetve a közfoglalkoztatotti csoport, a városgazda csoportja is és a karbantartó csoport munkatársai is dolgoznak szerte a városban – mondta el Boros Vince városgazda.

A közintézmények előtti járdaszakaszokat is a város tisztítja meg a hótól. A felsorolt szakaszokat mutatja Boros Vince, ez alapján indulnak el a munkatársak.

„Mindenki a saját háza táján sepregessen” szól a mondás, amelyet most szó szerint kell érteni. Hisz, aki nem takarítja el a havat az otthona előtt, büntetésre számíthat.

– Akár egy éven belül is megkeresheti őket az OEP, ugyanis abban az esetben, hogy ha bizonyíthatóan előttük baleset történik, amely egy ficam, törés, vagy bármi, akkor az orvosi ellátást az OEP, az rendezi, de azt szigorúan behajtja a járda kezelőjén – figyelmeztetett.

Az állami fenntartású utakat a Magyar Közút járművei tisztítják. Mint megtudtuk, Heves megyében már éjszaka 29 géppel végeztek megelőző síkosságmentesítést 86 tonna só és 12 ezer liter kálcium-klorid oldat felhasználásával. 26 géppel dolgoztak napközben és körülbelül 200 tonna útszóró sót használtak fel. A közlemény szerint a közút munkatársai folyamatosan nyomon követik a kezelésükbe tartozó utak állapotát, és mindent megtesznek a biztonságos közlekedés fenntartása érdekében, de arra kérik a lakosokat, hogy az útviszonyokat figyelembe véve közlekedjenek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság