Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvónők továbbképzése

Óvónők továbbképzése

Továbbképzést tartottak gyöngyösi óvónőknek a Fecske úti Tagóvodában. A képzés során megfigyelték az egyik csoport délelőtti foglalkozását, ezután megbeszélték a látottakat, elemezték a módszertani sajátosságokat és összegezték a tapasztalatokat.

A gyöngyösi óvónők rendszeresen vesznek részt különböző továbbképzéseken helyi, megyei és országos szinten. Most a Fecske úti Tagóvodában tartottak képzést, ahol az óvónők megfigyelték az egyik csoport délelőtti tevékenységét. A gyerekek ezúttal a színekkel és formákkal ismerkedtek.

– Nem csak az óvodapedagógusok képzésére fordítunk gondot, hanem fontosnak tartom, hogy mindenki, aki a gyerekekkel valamilyen szinten találkozik, folyamatosan megújuljon, így a pedagógiai asszisztensek számára is volt egy képzés, volt az élelmezésvezetők és konyhai dolgozók részére is, volt a dadus nénik részére is és tervezzük az udvarosok részére is egy kis belső képzést, fórumot, tapasztalatcserét – mondta el Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái vezetője.

A megfigyelést követően az óvónők elemezték a különböző szituációkat, átbeszélték a tapasztalatokat és megvitatták egymás módszereit.

Ezek a képzések segítik az óvónőket a fejlődésben és új módszertani eszközök megismerésében, főként a gyakornokokat és pályakezdőket, hiszen számukra különösen fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek.

– Én nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan fejlődjek és minél több óvodába eljussak, hogy a saját utamon egy kicsit még tovább bővíthessem a tapasztalataimat. Ezek ilyen hospitálási napok, amikor megnézhetünk egy adott óvodában egy délelőttöt, hogy ők hogyan építik fel, nagyon sok új ötletet meríthetünk és ezen kívül még szoktam járni munkaközösségekbe, amit a 9 tagóvoda egyikébe szoktak mindig megrendezni – ecsetelte TC: Galyas Enikő, a Dobó úti Tagóvoda gyakornoka.

Enikő véleménye szerint egy gyakornok úgy tanul a legjobban, ha minél több foglalkozáson vehet részt, hogy utána pályakezdőként már kellő tudással rendelkezzen ahhoz, hogy óvodai csoportot vezethessen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság