Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvónők továbbképzése

Óvónők továbbképzése

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbképzést tartottak gyöngyösi óvónőknek a Fecske úti Tagóvodában. A képzés során megfigyelték az egyik csoport délelőtti foglalkozását, ezután megbeszélték a látottakat, elemezték a módszertani sajátosságokat és összegezték a tapasztalatokat.

A gyöngyösi óvónők rendszeresen vesznek részt különböző továbbképzéseken helyi, megyei és országos szinten. Most a Fecske úti Tagóvodában tartottak képzést, ahol az óvónők megfigyelték az egyik csoport délelőtti tevékenységét. A gyerekek ezúttal a színekkel és formákkal ismerkedtek.

– Nem csak az óvodapedagógusok képzésére fordítunk gondot, hanem fontosnak tartom, hogy mindenki, aki a gyerekekkel valamilyen szinten találkozik, folyamatosan megújuljon, így a pedagógiai asszisztensek számára is volt egy képzés, volt az élelmezésvezetők és konyhai dolgozók részére is, volt a dadus nénik részére is és tervezzük az udvarosok részére is egy kis belső képzést, fórumot, tapasztalatcserét – mondta el Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodái vezetője.

A megfigyelést követően az óvónők elemezték a különböző szituációkat, átbeszélték a tapasztalatokat és megvitatták egymás módszereit.

Ezek a képzések segítik az óvónőket a fejlődésben és új módszertani eszközök megismerésében, főként a gyakornokokat és pályakezdőket, hiszen számukra különösen fontos, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek.

– Én nagyon fontosnak tartom, hogy folyamatosan fejlődjek és minél több óvodába eljussak, hogy a saját utamon egy kicsit még tovább bővíthessem a tapasztalataimat. Ezek ilyen hospitálási napok, amikor megnézhetünk egy adott óvodában egy délelőttöt, hogy ők hogyan építik fel, nagyon sok új ötletet meríthetünk és ezen kívül még szoktam járni munkaközösségekbe, amit a 9 tagóvoda egyikébe szoktak mindig megrendezni – ecsetelte TC: Galyas Enikő, a Dobó úti Tagóvoda gyakornoka.

Enikő véleménye szerint egy gyakornok úgy tanul a legjobban, ha minél több foglalkozáson vehet részt, hogy utána pályakezdőként már kellő tudással rendelkezzen ahhoz, hogy óvodai csoportot vezethessen.


Tovább az archívumra