Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Informatikai verseny

Informatikai verseny

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Informatika tanulmányi versenyt szervezett, immár hatodik alkalommal az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusa. Az egyfordulós megmérettetésen gyöngyösi, hatvani, jászberényi, balassagyarmati és salgótarjáni középiskolák is részt vettek. A 10 csapatból, a salgótarjáni Táncsics Mihály Szakgimnázium nyerte a versengést.

Éppen a 25 pontos elméleti tesztet töltik a fiatalok. Az informatika verseny alapvető célja, a tanulók számítástechnikai tudásának és csapatban való együttműködési képességeinek a felmérésére volt.

– Alkalmazói kompetenciákat várunk el a hallgatóktól. Irodai programcsomag kezeléssel összefüggésben kapnak feladatokat. Word, Excel, Access, PowerPoint illetve online tesztkérdéseket is kapnak azért, hogy egy picikét egyéb irányú ismereteikkel is tisztába legyünk – mondta a szervező, dr. Zörög Zoltán.

Az elméleti és gyakorlati fordulóból álló versenyen tíz Észak – magyarországi iskola 30 diákja mérte össze tudását. A feladatokat 3 fős csapatokban oldották meg a fiatalok, amire két órát kaptak.

– Csapatban kell dolgozniuk, a feladatok úgy vannak kitalálva, hogy egy ember egyedül ne tudja ezeket végrehajtani. Szűkös a határidő, tehát 2 óra alatt ezt egyedül nem lehet megcsinálni. Kell a csapatmunka szellem mindenképpen. Szét tudják osztani a feladatokat ez úgy gondolom, hogy a mai világban ez nagyon fontos – tette hozzá.

A versenyt végül a salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziumának csapata nyerte meg.


Tovább az archívumra