Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Átláthatóbb

Átláthatóbb

Átláthatóbbá tennék az önkormányzat működését, módosul a helyi lakásrendelet, elbúcsúznak két testvértelepüléstől – többek között ezekről is döntött tegnapi ülésén Gyöngyös képviselő-testülete. Emellett uniós beruházások költségnövekedése miatti plusz források igényléséről tárgyalt a grémium.

Elvi állást foglalt a város testülete abban, hogy szükség van olyan intézkedésekre, melyek átláthatóbbá teszik az önkormányzat működését. Ezzel a törekvésükkel a városvezetők azt is el szeretnék érni, hogy az önkormányzat nyilvános működésével, a közérdekű adatkezeléssel, az átláthatóbb költségvetési gazdálkodással, a város tulajdonában lévő gazdasági társaságok transzparensebb működésével, valamint a felhasználóbarát és informatívabb kommunikációs csatornák segítségével a gyöngyösiek is egyszerűbben, könnyebben nyomon követhessék az önkormányzat tevékenységét.

A költségek megnövekedése miatt mintegy 36 millió forintot igényel az önkormányzat a kulturális és aktív turizmus fejlesztésére elnyert pályázat megvalósításához az európai uniós pályáztatás folyamatát támogató Irányító Hatóságtól. A kérelmet a projekt megvalósításáért felelős Várostérség Fejlesztő Kft. készíti majd elő. Az önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaságnak szintén az EU által támogatott és már elnyert pályázat kivitelezéséhez van szüksége plusz pénzügyi forrásra. Az „Aktív Ház” sport- és szabadidőközpont kialakítását, valamint a környező területek rehabilitációját szolgáló beruházás engedélyes és kiviteli tervdokumentációihoz szükséges újabb költségek fedezéséhez csaknem 13,5 millió forintot ad át a város.

A képviselő-testület januári ülésén első fordulóban megtárgyalta az önkormányzat lakásrendeletét, ám a változásokkal kapcsolatban döntést nem hozott. A grémium arra kérte a jegyzőt, hogy a februári testületi ülésre dolgozzon ki több díjváltozást is tartalmazó lehetőséget.

A testület jóváhagyta a tavalyi testvérvárosi együttműködésekről szóló beszámolót, és egyetértett azzal, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a jövőben felülvizsgálja a fenntartani kívánt macedón, osztrák, dán és olasz testvérvárosi kapcsolatokat, valamint megszünteti a kapcsolatot az azeri és a kazah testvérvárosokkal.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság