Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Családbarát

Családbarát

Családbarát munkahely lett a Schneider Electric gyöngyösi üzeme. Ez a díj annak köszönhető, hogy a gyár számos olyan intézkedést vezetett be, amelyekkel munkavállalói számára egyensúlyt teremt a munka és a magánélet között. A cég erőfeszítéseit a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezésén ismerték el, így nyerték el a Családbarát Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát. A minősítésre több mint ezer munkáltató jelentkezett, végül 400 munkahely és szolgáltató vehette át a tanúsítványt.

Egyéni munkarend, részmunkaidős foglalkoztatás, gyermeket vállaló munkatársak támogatása, otthoni munkavégzés lehetősége az irodai dolgozóknak– ez csupán töredéke azoknak az intézkedéseknek, melyeket a Schneider Electric gyöngyösi gyára vezetett be annak érdekében, hogy hozzájáruljanak a munkavállalóik jó közérzetéhez és elégedettségéhez. Ezekkel a családbarát intézkedéseivel pedig elnyerte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

– Amiért elsősorban elnyertük ezt a díjat az az úgynevezett Global Family Leave Programnak köszönhető, amit az összes Schneider gyárba bevezettünk. Többek között olyan intézkedéseket tartalmaz, hogy azok a férfi munkavállalók, akiknek gyereke születik a jogszabályban biztosított 5 napon felül, további 5 napot otthon maradhatnak. Egyedülálló az az intézkedésünk miszerint, ha a munkavállalóink, valamely családtagja megbetegszik, akkor szintén munkaidő kedvezményben részesítjük, tehát otthon maradhatnak és ápolhatják az esetleges beteg rokonokat. Emellett közeli hozzátartozó halála esetén a jogszabályban biztosított 2 nap munkaidő kedvezményen felül további 3 napot biztosítunk dolgozóinknak – sorolta Alexandre Mallassi, gyárigazgató.

Emellett a kisgyermekes anyukák esetében az irodai dolgozók havonta 2 napot otthonról dolgozhatnak, az elsődleges gondviselő szülőnek a CSED 12 hete alatt pedig az alapbér 100 %-át fizetik ki.

A gyárigazgató fontosnak tartja a család és munka egyensúlyát, valamint azt, hogy munkavállalóik részére a munkahelyi környezetet is barátságosabbá tegyék, így különböző csapatépítő programokat szerveznek.

– Természetesen, ahogy korábban is említettem a dolgozók jóléte nagyon fontos számunkra éppen ezért különböző dolgozói eseményeket szervezünk. Télen van karácsonyi partink, nyáron BBQ parti, ezenkívül pedig, havonta szervezünk egy úgynevezett Kávészünet eseményt, ahol az irodai dolgozók együtt lehetnek a termelésben lévő dolgozókkal, megbeszélhetik a mindennapi dolgokat és ezalatt kávét és szendvicseket is biztosítunk számunkra – tette hozzá a gyárigazgató.

A cég számára ugyanolyan fontos a környezettudatosság, mint munkavállalóinak jóléte, ezért kevesebb energiafelhasználással igyekeznek óvni a környezetet. Emellett kiemelt céljuk, hogy 2025-re valamennyi vállalatuk szén-dioxid semleges legyen.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A három pillangó
09:07
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:08
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - Mese a legokosabb nyúlról
18:08
Ízelítő - Különkiadás
18:16
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei