Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvintézkedés

Óvintézkedés

Minden szükséges óvintézkedést megtesz az Eszterházy Károly Egyetem a koronavírus terjedése kapcsán- erről egy közleményt is kiadott az intézmény. A gyöngyösi Károly Róbert Diákotthonban jelenleg 31 olyan hallgató nem hagyhatja el a szintet, akik az elmúlt pár hétben Kínában jártak. Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató elmondta: ezek a diákok nem érintkeztek, vagy találkoztak fertőzött emberrel, az elkülönítéssel a központi kérésnek tesznek eleget.

A vizsgaidőszaknak vége, órákra igyekeznek a hallgatók a gyöngyösi Campuson. Mivel az egyetemen külföldi diákok is tanulnak, az intézmény felvette a kapcsolatot az állami szervekkel a koronavírus terjedése miatt. A Károly Róbert Campus főigazgatója jelenleg külföldön tartózkodik, de telefonon elmondta: a felsőoktatási intézményben összesen 40 kínai diák tanul, Gyöngyösön 35, és többségük az elmúlt hetekben járt szülőhazájában. Ők most két hétig nem hagyhatják el a kollégiumot.

– Azt kérték tőlünk, hogy amennyiben megoldható, próbáljuk meg azokat a kínai hallgatókat, akik otthon jártak az elmúlt 14-21 napban, próbáljuk meg őket külön szinten elhelyezni. Ezeknek a szobáknak az átcsoportosítása megtörtént, így a harmadik emeleten laknak, és ők azok a hallgatók, akik az elkövetkezendő 14 napban itt töltik az életüket – mondta el Dr. Bujdosó Zoltán főigazgató.

Dr. Bujdosó Zoltán elmondta: minden hallgató együttműködő és segítőkész, társaik bevásárolnak nekik, az órákról igazoltan hiányoznak, viszont online megkapják a tananyagot. Mivel sokan aggódnak a vírus miatt, rémhírek is terjedtek az interneten, ám a főigazgató szeretne mindenkit megnyugtatni, az elkülönített diákok nem találkoztak fertőzött beteggel otthonukban.

– A kérdőívnek az egyik pontja, az erre is vonatkozik, hogy találkozott-e olyan emberrel, került-e olyan emberrel, tud-e olyan emberről, aki ezzel a vírussal fertőződött volna meg, járt-e élőállat piacon. Eddig még senki nem jelezte, hogy egyáltalán találkozott volna olyan emberrel, aki ezzel a vírussal fertőződött – sorolta.

Dr. Bujdosó Zoltán azt is elmondta: hogy számukra is kiemelten fontos a hallgatók és oktatók egészsége, fokozottan odafigyelnek a mosdóhelyiségek gyakoribb fertőtlenítésére, és felvették a kapcsolatot a megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával, valamint egyeztettek a Bugát Pál Kórház vezetésével arról, mi a teendő, ha esetlegesen tüneteket észlelnek. A szakemberek hangsúlyozzák, pánikra nincs ok, ezek az intézkedések nem kötelezően, csupán ajánlottak, de mindent megtesznek az itt tanulók biztonsága érdekében, amit csak lehet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság