Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városbál

Városbál

Az est végére 2 és fél millió forint gyűlt össze az idei gyöngyösi városbálon, az összeg pedig azóta is folyamatosan nő. A bevétellel a Bugát Pál Kórház Alapítványt támogathatják a jótékonykodók. A Mátraaljai Munkaadók és a város által közösen szervezett eseményen jelentette be a kórházigazgató, hogy a jövőben a gyöngyösi intézményben kezdheti meg működését egy kutató klinika de itt mutatták be az első Gyöngyös-tortát is.

Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon köszöntőjében Hiesz György polgármester egyebek mellett arról beszélt: a nagy hagyományokkal rendelkező rangos társadalmi esemény évről évre a szórakozáson túl valamilyen nemes ügyet is szolgál.

A bál megkezdéséig összegyűlt pénzbeli segítséget jelképező kártyát a polgármester Weisz Péternek, a kórház főigazgatójának és Báry Péternek, az alapítvány kuratóriumi tagjának adta át.

Weisz Péter elmondta: szükség van a társadalmi összefogásra, ezzel is felhívva a figyelmet a kórház fontosságára. A főigazgató a bálon jelentette be, hogy az országban elsőként a gyöngyösi egészségügyi intézményben kezdi meg majd működését egy egyfázisú kutató klinika, amely további lehetőségeket biztosít a kórház szakmai fejlesztésére.

Báry Péter pohárköszöntőjében kiemelte: az alapítvány olyan hasznos életmentő és egészségjavító orvosi eszközökre, egyebek között defibrillátorra és EKG-re fordítja a báli adományt, amely sokak gyógyulását szolgálja.

A vacsora különlegessége volt a desszertként felszolgált Gyöngyös-torta. A várostorta megalkotására hagyományteremtő szándékkal kérték fel a cukrászt.

A tortát február 4-től már a gyöngyösi Fő téren található Kézműves Cukrászdában bárki megízlelheti.

A cukrászda tulajdonosai minden eladott Gyöngyös-torta szelet árából 100 forintot felajánlottak támogatásként, amit a hónap végén átutalnak a Bugát Pál Kórház Alapítvány számlájára.

A bálon, melynek idén is a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete volt a társszervezője, a vacsorafogások mellé a város és a térség borászainak kiváló borait szolgálták fel. A rendezvény jó hangulatáról pedig helyi fiatal, tehetséges művészek gondoskodtak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A tulipánná változott királyfi
09:15
Cimbaliband és Danics Dóra & Gera Attila - Ederlezi és Balkánia
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Szigetmonostor a béke szigete - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom_1. rész
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A bolond falu
18:12
Zongoraavató hangverseny (részlet)
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság