Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Városbál

Városbál

Az est végére 2 és fél millió forint gyűlt össze az idei gyöngyösi városbálon, az összeg pedig azóta is folyamatosan nő. A bevétellel a Bugát Pál Kórház Alapítványt támogathatják a jótékonykodók. A Mátraaljai Munkaadók és a város által közösen szervezett eseményen jelentette be a kórházigazgató, hogy a jövőben a gyöngyösi intézményben kezdheti meg működését egy kutató klinika de itt mutatták be az első Gyöngyös-tortát is.

Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon köszöntőjében Hiesz György polgármester egyebek mellett arról beszélt: a nagy hagyományokkal rendelkező rangos társadalmi esemény évről évre a szórakozáson túl valamilyen nemes ügyet is szolgál.

A bál megkezdéséig összegyűlt pénzbeli segítséget jelképező kártyát a polgármester Weisz Péternek, a kórház főigazgatójának és Báry Péternek, az alapítvány kuratóriumi tagjának adta át.

Weisz Péter elmondta: szükség van a társadalmi összefogásra, ezzel is felhívva a figyelmet a kórház fontosságára. A főigazgató a bálon jelentette be, hogy az országban elsőként a gyöngyösi egészségügyi intézményben kezdi meg majd működését egy egyfázisú kutató klinika, amely további lehetőségeket biztosít a kórház szakmai fejlesztésére.

Báry Péter pohárköszöntőjében kiemelte: az alapítvány olyan hasznos életmentő és egészségjavító orvosi eszközökre, egyebek között defibrillátorra és EKG-re fordítja a báli adományt, amely sokak gyógyulását szolgálja.

A vacsora különlegessége volt a desszertként felszolgált Gyöngyös-torta. A várostorta megalkotására hagyományteremtő szándékkal kérték fel a cukrászt.

A tortát február 4-től már a gyöngyösi Fő téren található Kézműves Cukrászdában bárki megízlelheti.

A cukrászda tulajdonosai minden eladott Gyöngyös-torta szelet árából 100 forintot felajánlottak támogatásként, amit a hónap végén átutalnak a Bugát Pál Kórház Alapítvány számlájára.

A bálon, melynek idén is a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete volt a társszervezője, a vacsorafogások mellé a város és a térség borászainak kiváló borait szolgálták fel. A rendezvény jó hangulatáról pedig helyi fiatal, tehetséges művészek gondoskodtak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság