Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kifogyott

Kifogyott

Kifogyott a készlet, jelenleg egy gyógyszertárban sem lehet szájmaszkot kapni Gyöngyösön és a kézfertőtlenítők is gyorsan fogynak. A beszerzés nem könnyű, a gyártók több hétre ígérték a szállítást. A szakemberek szerint emiatt drágulni fog a termék és továbbra is nagy keresletre számítanak a gyógyszertárak.

Üres a polc, itt ma kézfertőtlenítőt sem lehetett kapni, viszont ezt könnyebb pótolni, mint az egyszer használatos szájmaszkokat. Sokan keresik ezeket a termékeket a napokban is, de erre a keresletre nem tudtak felkészülni a gyógyszertárak.

– Január közepén fogyott el, nem is voltunk igazából felkészülve, hogy ilyen hatalmas igény lesz, amikor kiderült, hogy ilyen problémák lesznek, már országosan hiánycikk volt a szájmaszk, több alternatív útvonalat is megpróbáltunk a beszerzésére. Egyelőre most nem tudok mit mondani, hogy mikor lesz, február végére ígérték – mondta el Dr. Csipes Ágnes gyógyszertárvezető.

Kézfertőtlenítő gél, kendő és szappan azonban már holnap fellelhető lesz a polcokon. Útközben ezek nagy segítséget jelentenek, és fontos a gyakori kézmosás is, valamint betegen inkább maradjunk otthon, így megelőzhető a vírus továbbterjedése a legtöbb betegség esetében. A szájmaszk használatát egyébként a gyógyszertárvezető csak a veszélyeztetetteknél tartja indokoltnak.

– Indokoltnak tartom olyan esetben főként, aki krónikus betegekkel és kisgyerekekkel foglalkoznak. Ott mindenképpen szükséges. Szerintem, hogy ha most mindenki elkezd maszkban járni, egy pánikhangulatot fog eredményezni, nem is feltétlen indokolt – tette hozzá.

A szájmaszkhiány nem korlátozódik Magyarországra, a világpiacon sincs elég belőle a koronavírus és az influenzajárvány együttes hatására. Úgy tudjuk, hazánkból is többen küldtek már Kínába ilyen termékeket. Sok vállalkozó kihasználja a helyzetet, és az eredeti ár többszöröséért árulja a maszkokat.

Az általunk megkérdezettek többsége nem fél az új vírustól, de az alapvető higiéniát fontosnak tartja megelőzésképpen is.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint jelenleg nincs magyar érintettje a járványnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság