Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Folytatódnak a beruházások

Folytatódnak a beruházások

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Eredményes évet zárt tavaly Jászárokszállás, ugyanis több mint 1 milliárd Ft értékű beruházás valósult meg a városban. Az idén is számos terv szerepel a listán, többek között az idősek apartmanházának korszerűsítése és bővítése, a strand fejlesztése és az iskolakonyha felújítása.

Sikeres évet zárt tavaly Jászárokszállás – több mint 1 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg, ebből közel 700 millió forint pályázati pénzt tudtak hasznosítani. A polgármester hozzátette, ehhez hitelre sem volt szükség, sőt az évet több mint 300 millió forint plusszal zárták.

Az idei költségvetésről a február 13-i ülésen döntenek, és ez alapján alakítják majd a beruházásokat. A polgármester elsőként az iskolakonyha korszerűsítését emelte ki, melyre már elnyertek 40 millió forintot, de csak az építés költsége közel 100 millió Ft lehet. A munkálatokat a nyári szünetre tervezik, ugyanis nem tudják helyettesíteni a konyhát és be kell tartani a higiénés szabályokat.

– Ez egy 2 éves beruházásként fog megvalósulni, mert utána még egy 60 millió forintot kell költeni a berendezések megvásárlására. Mai kornak megfelelően egy önkiszolgáló rendszerbe működő ebédlővel, egy 700-750 adagos konyha a mostani legmodernebb eszközökkel felszerelve fog létrejönni – mondta el Gergely Zoltán.

Idénre további cél az Idősek apartmanházának bővítése, valamint a strand fejlesztése. Kiderült, hogy az új kútból nyert víz, gázos, amit nem tudnak hasznosítani, így gáztalanító berendezést kell építeni, ami akár 20 millió forint is lehet, a gyógyvízminősítés pedig további 10 millió forintba kerül, de ezt mindenképp a szezon előtt szeretnék megvalósítani.

– Ezt is szeretnénk megvalósítani, hogy ilyen léptésekkel, figyelve a pályázatokat jutnánk el oda, hogy a fedett medencét megépíthessük. Ennek több mint 700 millió forint a tervezői költségvetése, ezt saját forrásból megvalósítani nem tudjuk, de önrészt tudunk hozzá biztosítani, hogyha lesz pályázat. Engedélyes tervünk meg van hozzá, vízjogi engedélyünk megvan hozzá, tehát ha lesz pályázat, csak a fiókból elő kell venni és akkor be tudjuk adni – fogalmazott a polgármester.

Az adókat tekintve továbbra is csak iparűzési adóbevétellel számolnak, tehát a lakosokra semmilyen helyi adó kivetését nem tervezik. Emellett a városban továbbra sincs munkanélküliség, sőt folyamatos felvétel van az ipari park cégeinél- emelte ki a polgármester. Gergely Zoltán hozzátette: reméli, hogy a soron következő testületi ülésen a tagok elfogadják a beruházási javaslatokat és megszavazzák a tervezett költségvetést.


Tovább az archívumra