Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Építészek konferenciája

Építészek konferenciája

Országos építészkonferenciát tartott a budapesti Artifex Kiadó Kft., immár 3. alkalommal. A szakmai továbbképzésnek különlegessége az volt, hogy egy időben, 9 nagyvárosban, köztük a Heves Megyei Építész Kamara támogatásával Gyöngyösön is zajlott az élő online képzés.

Szakmai továbbképzésen vettek részt építészek, tervezők, művezetők és műszaki vezetők Gyöngyösön. A webinárium segítségével, a Heves Megyei Építész Kamara tagjai, helyben hallgathatták meg a Budapesten tartott szakmai előadásokat. Aki pedig itt sem tudott jelen lenni, az otthonról is követhette a képzést.

– A szakmai továbbképzés a mi szakmánkban is kreditpontokhoz kötött. 5 év alatt kell összegyűjteni meghatározott kreditpontot, ez annak egy része. A gyöngyösi 1,5 kreditpontot érő továbbképzés. Nagyon aktuális a mai viszonyok között, fogy a munkaerő, ez a bolondbiztos építés című fejezet nagyon izgalmasnak ígérkezik – mondta el Gráf Ottó, építészmérnök, a Heves Megyei Építész Kamara alelnöke.

A konferencia során új államigazgatási, engedélyezési, művezetési eljárásokról, jogszabályi változásokról és szerzői jogvédelemről kaptak tájékoztatást a résztvevők.

– Lesz kivitelezéssel kapcsolatos téma, lesz a tervezői, művezetési szabályzatról, ami, 2019. december 13-án lépett hatályba, lesz jogszabályi változásokról szó. Az építészet területét nagyon sok jogszabályváltozás érinti, egyik ilyen jogszabály, ami az egész országot most mozgásban, lázban tartja, az építésügynek az alakulása, ami 2020. március 1-vel fog végbemenni – fejtette ki Fucskó Istvánné, a Heves Megyei Építész Kamara elnökségi tagja.

A szervezők és a tagok is hasznosnak tartották a konferenciát. A jelenlévők száma is ezt igazolta, hiszen nagy érdeklődés mutatkozott iránta.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nemzetiségi magazin - ismétlés
14:57
Natura nap - Dr. Gyürky Melinda előadása
15:06
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark - dokumentumfilm
16:32
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
A Templomfestő - dokumentumfilm
19:05
Reklám
19:06
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság