Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Klímabarát intézmény

Klímabarát intézmény

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Heves Megyei Klímabarát Díjat kapott a Gyöngyösi Károly Róbert Campus. Az elismerést Heves Megye Közgyűlése ítélte oda. A díjat a közgyűlés április 24-én, ünnepélyes keretek között adja át az egri megyeházán.

Az intézményben már évtizedes múltra visszanyúló kezdeményezés a megújuló energiák hasznosítása – mondja a főigazgató.

– Az elmúlt évtizedben akár elődeim, az intézményi társadalom sokat tett azért, hogy ezt a díjat elnyerhessük, kezdve a Tass-pusztán kiépített biomassza fűtőmű és a teljes bioenergetikai komplexumért, aztán a később kiépített fotovoltaikus rendszer – véli dr. Bujdosó Zoltán.

Ma már ez a napelemes rendszer az intézmény energia zükségletének több mint felét biztosítja. Továbbá néhány évvel ezelőtt az Állami Népegészségügyi Szolgálat rendszerébe bekapcsolt pollencsapda és pollenlaboratórium lehetővé tette, hogy Gyöngyös felkerüljön a pollentérképre.

– Nem utolsó sorban köszönet illeti a kollégákat, akik a mindennapi tevékenységük során az oktatásban, kutatásaikban, többek között Kompolton egy hasonló kutatás zajlik. Mindennapjaikban tesznek azért, hogy a klímavédelem illetve az intézmény zöldítése megvalósuljon – tette hozzá dr. Bujdosó Zoltán.

A szemléletformálásban is jelentős szerepet játszik klímatudatos tevékenységük, fontos számukra, hogy az egészséges klíma, az élhető város nevükhöz is fűződjön – tette hozzá a főigazgató. A díjat a közgyűlés április 24-én, ünnepélyes keretek között adja át az egri megyeházán.


Tovább az archívumra