Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mentsd a bringád!

Mentsd a bringád!

Ismét ingyenes kerékpár regisztrációval segítik a lakosokat a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai. Az akció célja, hogy az adatbázisba regisztrált adatok segítségével könnyebben le tudják nyomozni az ellopott kétkerekűeket és visszaadhassák azokat tulajdonosaiknak. A kerékpárosok február 24 és 28 között 9-től 13 óráig regisztrálhatnak.

Évente több ezer kerékpárt tulajdonítanak el Magyarországon, melyek nagy része soha nem kerül elő, mert nem szerepelnek semmilyen nyilvántartásban és sok esetben a kereséshez szükséges adatokat sem tudják átadni a tulajdonosok a rendőrségnek. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság éppen ezért, február 24. és 28. között kerékpár regisztrációt biztosít a lakosoknak-

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság 2016 óta végez kerékpár regisztrációt, eddig 171-et rögzítettek, és ez a szám a napokban biztosan nőni fog. A nyilvántartásba a személyes adatokon túl a kerékpár egyedi ismertetőjegyei kerülnek, a legfontosabb a kerékpár vázszáma, mellyel könnyedén azonosítható a kétkerekű. Emellett a rendőrök ellenőrzik a tartozékokat és baleset megelőzési eszközöket ajándékoznak a regisztrálóknak.

– Rögzítjük a kerékpárnak a méreteit, színét, a kerék méreteit, hogy rendelkezik e tárcsafékkel vagy rendelkezik e teleszkóppal, valamint minden olyan egyedi azonosító jelet, ami köthető a kerékpárhoz. Azért fontos, hogy kerékpárjukat regisztráltassák, mert a kerékpároknak nincsen országos nyilvántartórendszere, ez a webes felület, amin nyilvántartják a kerékpárokat, amibe beregisztráljuk, itt Bike-safe programba, ez a rendőrség számára hozzáférhető – magyarázta Luzsi István, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A program megkönnyíti a felderítést egy lopás esetén, valamint a kerékpár visszajuttatását a tulajdonoshoz. Mivel a baj hamar megtörténhet, ezért a rendőrség munkatársai a megelőzés fontosságára hívják fel a figyelmet.

– Mindenféleképpen javaslom, hogy a kerékpárjukat, hogyha bárhova közlekednek vele, akkor csak lezárt állapotba hagyják hátra, akár boltoknál, de akár egy lépcsőházba is hiába hogy zárható esetleg kóddal a lépcsőháznak az ajtaja akkor is szükséges a kerékpárt egy kerékpárlakattal legalább rögzíteni – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

A program évről évre egyre népszerűbb a bringások körében, ezért a rendőrség munkatársai a közösségi rendezvényeken is lehetőséget adnak arra, hogy ingyenesen regisztrálják kerékpárjukat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - A három pillangó
09:07
Ízelítő - Különkiadás
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:08
A damaszkuszi acél a XXI. században - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - Mese a legokosabb nyúlról
18:08
Ízelítő - Különkiadás
18:16
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei