Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elmarad a megemlékezés

Elmarad a megemlékezés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Elmarad a március 15-re tervezett városi megemlékezés így döntött a város vezetése, a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében – jelentette be Kárpáti István alpolgármester a mai sajtótájékoztatón, ahol Dr. Szén Gabriella, az oktatási és kulturális bizottság elnöke, azt kérte, mindenki tartsa be az egészségügyi és szociális intézményekben bevezetett látogatási tilalmat. Az önkormányzat saját intézkedési tervet dolgozott ki arra az esetre, ha saját hatáskörében lépéseket kell tenni a vírus terjedése miatt.

Kárpáti István alpolgármester arra kérte a lakosságot, hogy az operatív törzs javaslatait, intézkedéseit kövessék. Egyre többen keresik meg a hivatalt is, hogy mik a teendők – tette hozzá. Az önkormányzati cégeknél és intézményekben már gondoskodtak egy szöveges tájékoztató kíséretében arról, hogy mindenhol legyen elegendő kézfertőtlenítő.

Tartsunk megfelelő távolságot akár bevásárláskor vagy pl. a kávézókban, üzletekben, zárt terekben. Aki olyan országban járt, ahol magas a koronavírusos betegek aránya, alkalmazzon önkéntes karantént – tette hozzá. Városi rendezvényeken sem szeretnének teret adni a betegség esetleges felbukkanásának.

– Tömegben sokkal jobban terjed mind a sima influenza, mind a koronavírus, a város vezetése a hivatal vezetésével úgy döntött, hogy a március 15-i városi rendezvényeket lemondja. Ez vonatkozik a koszorúzásra és az azt követő ünnepi műsorra is – jelentette be dr. Szén Gabriella.

Továbbá elmondta, hogy aki lázasnak, gyengének érzi magát maradjon otthon, és mindenkit arra kértek tartsák be az egészségügyi intézményekben és idősek bentlakásos otthonában bevezetett látogatási tilalmakat, és a higiénés előírásokat. A tájékoztatón elhangzott, intézkedési tervet készítettek, mind a katasztrófavédelem, mind pedig a város vezetése saját cselekvési tervvel rendelkezik arra az esetre, ha ettől szigorúbb intézkedésekre lenne szükség.


Tovább az archívumra