Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Galukóma-szűrés

Galukóma-szűrés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Bugát Pál Kórház szemészete a Glaukóma Világhét alkalmából, érintésmentes szemnyomás mérést végez március 13-án, pénteken, 10 és 14 óra között a Gyöngy Pláza földszintjén, a könyvesbolt előtt. A zöldhályog, amit alattomos látásrablóként emlegetnek, ha nem kerül időben felismerésre és kezelésre, végső esetben vakságot okozhat.

Szemnyomás-méréshez készíti elő egyik páciensét dr. Elek Ilona szemészorvos. A zöldhályog, vagyis a glaukóma kialakulásának legfontosabb, egyetlen mérhető és befolyásolható rizikó-tényezője a szemnyomás. Ennek vizsgálata, vagyis szűrése, gyorsan és fájdalommentesen elvégezhető.

Az idejében felismert és kezelt rendellenességek hosszútávon csökkentik a súlyos szövődmények kialakulásának kockázatát, és javítják a gyógyulás esélyét. Ennek érdekében a gyöngyösi kórház szemészete, a Glukóma Világhét alkalmából kiszállásos szemnyomás mérést végez a Gyöngy pláza földszintjén március 13-án, 10-től 14 óráig.

A szűrést a szakember javasolja a 40 év felettieknek, a cukorbetegeknek, akiknek az átlagostól eltérő fénytörési hibája van és azoknak is, akiknek a családjában már előfordult a betegség.


Tovább az archívumra