Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vers-tér

Vers-tér

Idén is lesz Vers-tér a Vachott Sándor Városi Könyvtár szervezésében, a Fő téren, április 8-án. Ehhez kapcsolódóan versíró és képzőművészeti pályázatot hirdettek, melyeknek jelentkezési határideje március 16. Emellett a szavalni vágyók a versmaratonra április 1-ig jelentkezhetnek.

A Magyar Költészet Napja alkalmából a Városi Könyvtár idén 3. alkalommal szervezi meg Vers-tér rendezvényét, amire ismét várják amatőr versírók és képzőművészek alkotásait. A pályázati munkákat március 16-ig küldhetik be vagy adhatják le személyesen a könyvtárba, amit majd egy szakmai zsűri fog bírálni, de emellett lesz közönség szavazat is.

– A képzőművészeti pályázat ugyanolyan, mint a tavalyi, olyan képeket, olyan alkotásokat várunk, amelyekben a kompozíció magába foglal egy vers részletet vagy akár egy egész verset is. A verspályázatnak idén adtunk egy témát, tavaly kötetlen volt a téma. Az idei téma: a nyelv, a nép, a nemzet – mondta el Petrovics Éva, könyvtáros.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is lesz költők sátra, ahol a helyi és elszármazott költőkkel találkozhatnak az érdeklődők, emellett ismét lesz vers és rajz-fal is, valamint lesz kvíz játék és természetesen zenés-verses műsorral készülnek a kicsiknek.

A könyvtár célja, hogy a fiatalabbak körében is népszerűsítsék a rendezvényt, hiszen tavaly is sokan megmérették magukat és kiváló produkciók születtek – mondta el Petrovics Éva, könyvtáros.

Szeretnénk, hogyha ez a Vers-tér az eddigiekhez hasonlóan egyre inkább a város minden lakójáé lenne. Tavaly is az óvodás korúaktól az idősekig nagyon sokan eljöttek sokan mondtak verset. Már elindult a jelentkezés a versmaratonra, hisz egész nap versmaraton lesz. Úgy hogy nagyon sok szeretettel várunk mindenkit. Jelentkezni a könyvtár weboldalán, facebook oldalán, illetve személyesen a könyvtárban lehet – fűzte hozzá.

A versmaratonra április 1-jéig jelentkezhetnek a szavalni vágyók. A győzteseket pedig április 8-án hirdetik ki a Verstér rendezvényén.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Zongoraavató hangverseny (részlet)
16:06
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Adventi kalendárium
18:09
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:17
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság