Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kevesebb baleset

Kevesebb baleset

Tavaly csökkent a közúti balesetek száma megyénkben, az előző évhez képest – tudatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Az adatok szerint a halálos balesetek száma mérséklődött, míg a súlyos sérüléssel járóké nőtt. A legtöbb balesetet a személygépkocsivezetők okozták, a legtöbb esetben a sebesség helytelen megválasztásával. Mint megtudtuk, sok esetben történt gyalogos gázolás is. Eger után, Gyöngyösön történt a legtöbb baleset a megyében.

Számos ilyen és ehhez hasonló baleset történt a tavalyi év során is, azonban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felméréseiből kiderült, hogy 2019-ben a közúti balesetek száma csökkent megyénkben. Az adatok szerint a halálos kimenetelű balesetek száma mérséklődött, de a súlyos sérüléssel járóké nőtt. Az előző évekhez hasonlóan a legtöbb balesetet még mindig a személygépkocsi vezetők okozták.

– A baleseti okok közül továbbra is a sebesség hibás és helytelen megválasztása áll a képzeletbeli dobogó legfelső fokán. Ezt követi az elsőbbségi szabályok be nem tartása, ami elsősorban a lakóterületen belül bekövetkező balesetek esetében volt jellemző. Jelentős számú közúti baleset történt a követési távolság be nem tartása, a kanyarodási szabályok megszegése, az előzési szabályok megsértése, valamint a gyalogos szabályok megszegései miatt is- sorolta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

Az előző évekhez képest azonban a motorosok által okozott balesetek száma nőtt. A tavalyi évben sok gyalogos gázolás is történt megyénkben, ezeknek nagy részében a járókelő vétlen volt.

– A gyalogosbalesetek nagy részében vétlen volt a gyalogos, emellett természetesen azért volt 20 olyan eset megyénkben, amikor a gyalogos volt az okozó. A gyalogos balesetek esetében a vigyázatlan, hirtelen úttestre lépés volt a legjellemzőbb. A részükre elkövetett, tehát amikor vétlen volt a gyalogos, ezen balesetek esetében azonban jelentős volt a kijelölt gyalogátkelő helyen történő gyalogos gázolás, amely elgondolkodtató adat, nem csak a tavalyi év, de a korábbi évek vonatkozásában is – tette hozzá a szakember.

A statisztikából kiderül, hogy 2019-ben Eger után, Gyöngyösön történt a legtöbb baleset megyénkben. Közel 50 baleset volt az M3-as autópályán, valamint számos motorosbaleset történt a 24 számú főúton. Az adatok szerint a legtöbb baleset a délutáni órákban következett be. Erdélyi Róbert hozzátette, a közúti balesetek számának csökkenését a rendőrség számos kampánya, valamint az ellenőrzések is elősegítették, melyeket az idén is előtérbe helyeznek.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság