Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lesz utánpótlás

Lesz utánpótlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még mindig országos hiánycikk a kézfertőtlenítő, a szájmaszk és a kesztyű, a remények szerint azonban hamarosan kisebb-nagyobb adagokban pótolni tudják ezeket a termékeket. Egyes gyógyszereket és vitaminokat sem lehet kapni, de a nagykereskedők azt ígérik, napokon belül szállítanak a patikák részére. A szakemberek kérik a lakosok türelmét, valamint azt,hogy tartsák be a kormány által hozott intézkedéseket, hogy fékezni tudják a vírus terjedését.

Ennél a gyöngyösi gyógyszertárnál már ablakon szolgálják ki a lakosokat. Az intézkedést annak érdekében vezették be, hogy ezzel óvják az embereket és dolgozóikat, hiszen többen is 65 év felettiek. Nemes Rita gyógyszertárvezető hozzátette, a fertőzés megfékezésére szolgáló termékek többsége jelenleg hiánycikk, de reményeik szerint hamarosan kaphatóak lesznek.

– Úgy néz ki, hogy apránként pici ellátással kapunk a kívántnál sajnos sokkal kevesebb fertőtlenítőt, tehát várjuk, minden nap, a nagykereskedők szerintem erőn felül teljesítenek, a beérkezett szállítmányokat mindig osztják a patikák között. Alkoholt nekem is sikerült most szerezni, még nem érkezett be, de már a számláját megkaptuk, úgyhogy bízom benne, hogy pár napon belül itt van. Onnantól kezdve alkoholos készítményt fogunk tudni gyártani, tehát amit át tudunk adni az ügyfelek részére is – sorolta a gyógyszertárvezető.

Szájmaszkokból is nagy a hiány, azonban most sikerült rendelniük, így várhatóan az első nagyobb adag már a hétvégén megérkezik. A gyógyszertárvezető türelmet kér a vásárlóktól, hiszen ha korlátozottan is, de biztosítva lesz az utánpótlás. Bár sokan várakoznak a gyógyszertáraknál, a kérést mindenki tiszteletben tartja és kivárja a sorát.

Egyes gyógyszerekből is hiány alakult ki, a vásárolható mennyiségeket pedig limitálták.

– Nagyon sok termék hiánycikk. Az ibuprofén tartalmúakból úgy tudom, van még készletünk, apránként ezeket is fogjuk kapni. A paracetamol tartalmú termékekből van most hiánycikk, de nagyon sokszor azt a választ kapjuk a nagykereskedőinktől, hogy apránként lesz és apránként fogják osztani – közölte a gyógyszertárvezető.

Nemes Rita kéri a lakosokat, hogy szigorúan tartsák be a kormány javaslatait, így feltétlenül használjanak kesztyűt és szájmaszkot, ha utcára vagy boltba mennek, valamint rendszeresen mossanak kezet, hiszen, ha mindenki így tesz, hamarabb túljuthatunk ezen az időszakon.


Tovább az archívumra