Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lesz utánpótlás

Lesz utánpótlás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még mindig országos hiánycikk a kézfertőtlenítő, a szájmaszk és a kesztyű, a remények szerint azonban hamarosan kisebb-nagyobb adagokban pótolni tudják ezeket a termékeket. Egyes gyógyszereket és vitaminokat sem lehet kapni, de a nagykereskedők azt ígérik, napokon belül szállítanak a patikák részére. A szakemberek kérik a lakosok türelmét, valamint azt,hogy tartsák be a kormány által hozott intézkedéseket, hogy fékezni tudják a vírus terjedését.

Ennél a gyöngyösi gyógyszertárnál már ablakon szolgálják ki a lakosokat. Az intézkedést annak érdekében vezették be, hogy ezzel óvják az embereket és dolgozóikat, hiszen többen is 65 év felettiek. Nemes Rita gyógyszertárvezető hozzátette, a fertőzés megfékezésére szolgáló termékek többsége jelenleg hiánycikk, de reményeik szerint hamarosan kaphatóak lesznek.

– Úgy néz ki, hogy apránként pici ellátással kapunk a kívántnál sajnos sokkal kevesebb fertőtlenítőt, tehát várjuk, minden nap, a nagykereskedők szerintem erőn felül teljesítenek, a beérkezett szállítmányokat mindig osztják a patikák között. Alkoholt nekem is sikerült most szerezni, még nem érkezett be, de már a számláját megkaptuk, úgyhogy bízom benne, hogy pár napon belül itt van. Onnantól kezdve alkoholos készítményt fogunk tudni gyártani, tehát amit át tudunk adni az ügyfelek részére is – sorolta a gyógyszertárvezető.

Szájmaszkokból is nagy a hiány, azonban most sikerült rendelniük, így várhatóan az első nagyobb adag már a hétvégén megérkezik. A gyógyszertárvezető türelmet kér a vásárlóktól, hiszen ha korlátozottan is, de biztosítva lesz az utánpótlás. Bár sokan várakoznak a gyógyszertáraknál, a kérést mindenki tiszteletben tartja és kivárja a sorát.

Egyes gyógyszerekből is hiány alakult ki, a vásárolható mennyiségeket pedig limitálták.

– Nagyon sok termék hiánycikk. Az ibuprofén tartalmúakból úgy tudom, van még készletünk, apránként ezeket is fogjuk kapni. A paracetamol tartalmú termékekből van most hiánycikk, de nagyon sokszor azt a választ kapjuk a nagykereskedőinktől, hogy apránként lesz és apránként fogják osztani – közölte a gyógyszertárvezető.

Nemes Rita kéri a lakosokat, hogy szigorúan tartsák be a kormány javaslatait, így feltétlenül használjanak kesztyűt és szájmaszkot, ha utcára vagy boltba mennek, valamint rendszeresen mossanak kezet, hiszen, ha mindenki így tesz, hamarabb túljuthatunk ezen az időszakon.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság