Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendhagyó átadó

Rendhagyó átadó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Rendhagyó módon, szűk körben nyitott meg újra az Avar Hotel Mátrafüreden, a kialakult járványügyi helyzet miatt. A szálloda igazgatója, Nehéz Tamás elmondta, 44 évvel ezelőtt, április 3-án, percre pontosan, a mostani avatóval egyidőben nyílt meg először, ezért nem szerették volna elhalasztani az átadó ünnepséget.

Az életben lévő járványügyi intézkedések miatt a modern technikát és az online felületeket hívták segítségül a szervezők, hogy be tudják tartani a vonatkozó előírásokat. Vendégeket fogadni most nem tudtak, a veszélyhelyzet miatt egyelőre nem működik a szálloda, de ez a jelképes átadó fontos állomás a Hotel életében – mondta a szálloda igazgatója.

44 évvel ezelőtt, április 3-án, 15 órakor kezdte meg működését az Avar Hotel Mátrafüreden, és hamarosan népszerűvé majd legendává vált – emlékezett vissza a kezdetekre az igazgató. Több évtizedes sikeres működés után 2010-ben azonban ideiglenesen bezárt. Volt olyan befektető, aki munkásszállót, vagy idősek otthonát szeretett volna itt kialakítani. A jelenlegi tulajdonos 2016-ban vásárolta meg és megkezdődött a 4 csillagos hotel újjászületése.

A konferenciaturizmus is kiemelt szerepet kap majd a hotelben, de hogy mikor fogadhatnak vendégeket, egyelőre nem tudni, mert a sikeres próbaüzem után a járványhelyzet miatt be kellett zárniuk. Az avató azért is rendkívüli, mert egy pozitív hír ebben a jelenlegi nehéz helyzetben – mondta a megnyitón Gyöngyös polgármestere.

– Akkor nyílnak meg a szálloda dicső lapjai, mikor a nagyszámú vendégek felavatják fogalmazott.

Ebben az időszakban is van helye az eseménynek – hangsúlyozta Horváth László, országgyűlési képviselő, aki szerint a tradíció és a remény szimbóluma is ez az esemény a térségben.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően Darvas Zoltán, a szálloda tulajdonosa a születésnapi tortát ünnepélyes keretek között felajánlotta a gyöngyösi mentőállomás dolgozóinak.


Tovább az archívumra