Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Módosul a beíratkozás

Módosul a beíratkozás

Nem a megszokott módon zajlik majd idén az iskolai és óvodai beíratkozás a járványhelyzet miatt. Ha a szülő a körzetileg hozzájuk tartozó intézménybe szeretné gyermekét beíratni, nincs kötelezettsége, az iskolák, óvodák hivatalból felveszik a hozzájuk tartozókat, aki viszont másik intézménybe vinné a gyermekeit, azt jeleznie kell – akár online.

Tájékoztató az iskola kapuján, sok szülőben merült fel a kérdés, hogyan zajlik majd az óvodai, általános iskolai beiratkozás a mostani helyzetben. Azoknak a leendő első osztályosok szüleinek, akik a körzetileg hozzájuk tartozó iskolában szeretnék íratni a gyermeket, nincs teendőjük. A kötelező felvételt biztosító általános iskola április 28-tól május 15-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó gyermeket, ha nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette.

Ebben az iskolában úgy tudjuk, összesen 72 gyermek felvételét kell biztosítani, ez, a korább két első osztály helyett három osztály indítását jelenti, ez a szám azonban még változhat, hiszen van, aki nem itt él, viszont ezt az intézményt választja, és van, aki hiába tartozik ide, máshol taníttatná gyermekét. Ezek a szülők elektronikusan, telefonon, vagy indokolt esetben személyesen jelezhetik kérelmüket április 6-tól április 24-ig. Arról, hogy a gyermek mely iskolában kezdheti meg tanulmányait, legkésőbb május 21-ig kapnak értesítést.

A városban közel 250 gyermek kezdi meg szeptemberben az iskolát. A szükséges dokumentumokat az első tanítási napon kell bemutatni.

Hasonló a helyzet az óvodák tekintetében is. A körzetes intézményekbe való felvétel automatikus, aki viszont másik ovit választ, annak szándékát emailben kell jeleznie.

– Ha nem a körzetébe szeretné járatni a gyermekét, akkor lehetősége van, hogy április 17-ig kérelmet nyújtson be arra vonatkozóan, hogy hová szeretné a gyermekét vinni, és ezt a kérelmet Gyöngyös Város Óvodái intézményvezetőjének címezzék, és a gyongyosovi@freemail.hu-ra küldjék el – kérte Molnár Lászlóné intézményvezető.

Kötelezően azokat veszik fel, akik augusztus 31-ig betöltik a harmadik életévüket, de igény esetén azok is megkezdhetik az óvodát, akik csak 2020. december 31-ig töltik be a 3 évet. Körülbelül 250-300 gyermek megy óvodába szeptembertől.
Korábban több helyen hirdettek beiratkozással egybekötött nyílt napokat is, hogy a szülők megismerhessék az adott intézményt, ám a veszélyhelyzet miatt ezek elmaradnak. Az intézményvezető szerint így egyéb ismeretekre kell hagyatkozniuk a szülőknek, például más szülők személyes tapasztalataira – ezzel együtt minden kérdéssel kapcsolatban az óvodapedagógusok is állnak rendelkezésre.

Az óvodák május elején értesítik a szülőket, hogy a gyermekük hol kapott felvételt szeptembertől.

A szükséges dokumentumokat itt is az első napon kell az intézményben bemutatni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Zongoraavató hangverseny 1. rész
09:35
Reklám
09:37
Nézőtér - kulturális magazin
10:07
Reklám
10:09
Zongoraavató hangverseny 2. rész
10:37
Kilátó - megyei magazin
11:03
Reklám
11:05
Empty Pubs és a Gyöngyszem Zenekar koncertje
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese – A banya
18:11
Ízelítő - Különkiadás
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság