Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Üzletekben is ellenőriznek

Üzletekben is ellenőriznek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Körözött személyt azonosítottak Városrendészek a hétvégén, és tolvajokat is kézre kerítettek. Ezen kívül a rendőrökkel és a polgárőrökkel szúrópróbaszerűen már az üzletekben is ellenőrzik a kötelező szájmaszk használatot. Az Városrendészeti Igazgatóságnak továbbra is kiemelt célja, hogy a törvényes rend feltételeit úgy teremtse meg, hogy a lakosság is elégedett legyen munkájukkal.

Élelmiszerüzletekben ellenőrzi a kötelező maszk használatot a rendőrség, a polgárőrség és a városrendészet. Május 4-től kötelező szájmaszkkal, vagy kendővel eltakarni az arcunkat, ha vásárolni indulunk. Ez egyéni felelősség, de az üzletek biztonsági őrei is figyelik a szabályok betartását. Az egyenruhások szúrópróbaszerűen jelennek meg az üzletekben, ahol szükség esetén büntetnek is.

– Mivel szabálysértés az, ha valaki nem visel maszkot az üzlethelyiségen belül, a rendőrség el tud benne járni, viszont mi is segítünk az ellenőrzésben, mi is közreműködünk a helyi problémák kezelésében – magyarázta Ferenczy Dániel igazgató.

A Városrendészeti Igazgatóság munkatársai az ellenőrzéseken túl is igyekszik segíteni a rendőrség munkáját.

– Harmadikán a kollégák a Duránda területén egy áprilisi estünkhöz hasonlóan felismertek egy körözött személyt a területen, akit előállítottak a Gyöngyösi Rendőrkapitányságra – ismertette, hozzátéve: bevált gyakorlat, hogy ellenőrzik a police.hu-n a helyi körözött személyek listáját, és akit felismernek az utcán, azzal szemben megteszik a szükséges intézkedéseket.

Szintén május első hétvégéjén kellett intézkedniük a városrendészeknek, akik lakossági bejelentés alapján a Mérges úton feltartóztatták azokat, akik az egyik társasházból cserepes muskátlikat loptak el. Őket szintén előállították a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon.

Az év elején megújult igazgatóságnak továbbra is kiemelt célja, hogy a törvényes rend alapvető feltételeit úgy teremtse meg a városban, hogy a lakossági is elégedett legyen munkájukkal.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
14:59
Méhlegelők - filmetűd
15:01
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Zongoraavató hangverseny (részlet) 4.
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:35
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:12
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész – ismétlés
20:01
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság