Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvintézkedésekkel nyitnak

Óvintézkedésekkel nyitnak

Hétfőtől újra nyithattak a vidéki szállodák. A Mátrába is kezd fokozatosan visszatérni az élet, a szálláshelyek sorra nyitják kapuikat, azonban vannak, akik még várnak ezzel a lépéssel. Bár több vendéglátóhely azt mondja, most még kevesen érkeznek hozzájuk, a hétvégére és a következő hetekben már ugrásszerűen nő a foglalások száma.

Másfél méter távolságra elhelyezett asztalok, kézfertőtlenítők, külön csomagolt evőeszközök. Ebben a mátrai szállodában ilyen óvintézkedések mellett fogadják a vendégeket az éttermi részen. A wellnessben is hasonlóképpen járnak el, tehát mindent folyamatosan fertőtlenítenek, a szaunákat és medencéket pedig csak korlátozott számban vehetik igénybe a vendégek.

– Az elmúlt egy hónapban jelentősen lecsökkent a vendégek száma, ami szerencsére viszont elmondható, hogy hétfőtől már abszolút növekedést tapasztalhatunk. Hivatalosan a szálloda nem zárt be, de természetesen igazodtunk azokhoz az előírásokhoz, amiket a kormányrendelet is előírt. Miszerint csak azokat a vendégeket fogadtuk, akik munkáltatói igazolással rendelkeztek vagy akik esetleg ápolás céljából érkeztek a környékre – mondta el Balázs Krisztina, az Ózon Hotel vendéglátás-vezetője.

Balázs Krisztina elmondta, lemondások nem igazán voltak, inkább későbbi időpontra helyezték át a foglalásokat. Most az enyhítésnek köszönhetően pedig megugrott a vendéglétszám, a hétvégére közel 100 főt várnak. Azt mondja, maximálisan felkészültek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő higiéniai körülmények mellett kellemes kikapcsolódást nyújtsanak a szállodába érkezőknek.

Több szállásadó azonban még tanácstalan a szabályokat illetően, ezért még nem mernek kinyitni, máshol pedig korlátozott módon fogadják még a vendégeiket, mint például a Mátra Kemping is.

– Első lépcsőben mindenképpen szeretnénk a faházakat megnyitni, ezen kívül a sátorhelyeket, lakókocsihelyeket. Ezek mind olyan helyek, ahol egy-egy család akik eddig is együtt volt most is együtt tud lenni. Véleményünk szerint a legbiztonságosabb, mert az étkezést ugyan az étteremben nem tudjuk úgy megoldani, mint ahogy eddig megoldottuk, de ezt is úgy módosítottuk, hogy akik szeretnének, azok a teraszon továbbra is tudnak majd reggelizni, ebédelni, vacsorázni – magyarázta Palik Tibor tulajdonos.

Palik Tibor kiemelte, a hotel és wellness részleg egyelőre továbbra is zárva tart, azonban a tervek között szerepel a sóbarlang megnyitása. Hozzátette: az üzemeltetés a megfelelő higiéniai körülmények között zajlik majd.

A szállásadók remélik, hogy mostantól folyamatosan enyhíthetnek a szabályokon és ismét visszatérhet az élet a normál kerékvágásba a Mátrában is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A szerdai adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Hit világa – vallási műsor
09:13
Zeneiskolások előadása - Csanádi Bertold Balambér - Kabalevszkij: C-dúr koncert I. tétel
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Sport7 1. rész – sport magazin
10:02
Reklám
10:04
Sport7 2. rész – sport magazin
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
A Dunakanyar es a Szentendrei-sziget titkai - dokumentumfilm
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Báb előadás)
18:13
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est I have a dream
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság