Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvintézkedésekkel nyitnak

Óvintézkedésekkel nyitnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Hétfőtől újra nyithattak a vidéki szállodák. A Mátrába is kezd fokozatosan visszatérni az élet, a szálláshelyek sorra nyitják kapuikat, azonban vannak, akik még várnak ezzel a lépéssel. Bár több vendéglátóhely azt mondja, most még kevesen érkeznek hozzájuk, a hétvégére és a következő hetekben már ugrásszerűen nő a foglalások száma.

Másfél méter távolságra elhelyezett asztalok, kézfertőtlenítők, külön csomagolt evőeszközök. Ebben a mátrai szállodában ilyen óvintézkedések mellett fogadják a vendégeket az éttermi részen. A wellnessben is hasonlóképpen járnak el, tehát mindent folyamatosan fertőtlenítenek, a szaunákat és medencéket pedig csak korlátozott számban vehetik igénybe a vendégek.

– Az elmúlt egy hónapban jelentősen lecsökkent a vendégek száma, ami szerencsére viszont elmondható, hogy hétfőtől már abszolút növekedést tapasztalhatunk. Hivatalosan a szálloda nem zárt be, de természetesen igazodtunk azokhoz az előírásokhoz, amiket a kormányrendelet is előírt. Miszerint csak azokat a vendégeket fogadtuk, akik munkáltatói igazolással rendelkeztek vagy akik esetleg ápolás céljából érkeztek a környékre – mondta el Balázs Krisztina, az Ózon Hotel vendéglátás-vezetője.

Balázs Krisztina elmondta, lemondások nem igazán voltak, inkább későbbi időpontra helyezték át a foglalásokat. Most az enyhítésnek köszönhetően pedig megugrott a vendéglétszám, a hétvégére közel 100 főt várnak. Azt mondja, maximálisan felkészültek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy megfelelő higiéniai körülmények mellett kellemes kikapcsolódást nyújtsanak a szállodába érkezőknek.

Több szállásadó azonban még tanácstalan a szabályokat illetően, ezért még nem mernek kinyitni, máshol pedig korlátozott módon fogadják még a vendégeiket, mint például a Mátra Kemping is.

– Első lépcsőben mindenképpen szeretnénk a faházakat megnyitni, ezen kívül a sátorhelyeket, lakókocsihelyeket. Ezek mind olyan helyek, ahol egy-egy család akik eddig is együtt volt most is együtt tud lenni. Véleményünk szerint a legbiztonságosabb, mert az étkezést ugyan az étteremben nem tudjuk úgy megoldani, mint ahogy eddig megoldottuk, de ezt is úgy módosítottuk, hogy akik szeretnének, azok a teraszon továbbra is tudnak majd reggelizni, ebédelni, vacsorázni – magyarázta Palik Tibor tulajdonos.

Palik Tibor kiemelte, a hotel és wellness részleg egyelőre továbbra is zárva tart, azonban a tervek között szerepel a sóbarlang megnyitása. Hozzátette: az üzemeltetés a megfelelő higiéniai körülmények között zajlik majd.

A szállásadók remélik, hogy mostantól folyamatosan enyhíthetnek a szabályokon és ismét visszatérhet az élet a normál kerékvágásba a Mátrában is.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:01
Palóc ízek Gyöngyöspatán - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Nemzeti Regatta 2019.
16:06
Tisztán Gyöngyösön – beszélgetések függőségekről 2. rész
16:32
Reklám
16:35
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Ciprus
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:23
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. - Nyitógála - Olaszország
19:07
Reklám
19:10
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság