Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 100 évesen elhunyt Bálint György

100 évesen elhunyt Bálint György

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Életének 101. évében elhunyt Dr. Bálint György kertészmérnök, író, Gyöngyös díszpolgára. Bálint gazda élete végéig aktívan dolgozott, a kertbarátokat segítve az interneten publikált, könyvet írt, előadásokat tartott, szerzőként író-olvasó találkozókon vett részt. Tiszteletére a város megemlékezést szervez kedden este a múzeumkertben.

Több tucat díj, kitüntetés, elismerés tulajdonosa. Gyöngyös díszpolgára, kertészmérnök, író. Dr. Bálint György, az ország Bálint gazdája napokkal 101. születésnapja előtt hunyt el.
Már fiatal korában az édesapja mellett sok időt töltött a földeken, hamar megismerkedett a kertészkedéssel. A földbirtokos felmenőkkel rendelkező szakembertől hobbikertészek százezrei tanultak meg metszeni, vagy épp szüretelni. Az állami gazdaságot 16 évig vezető Bálint gazdát a kert csodái mellett mindig is foglalkoztatta a tudás átadása, az ismeretterjesztés.
Egész életében különösen fontosnak tartotta szülővárosát, Gyöngyöst, sokat dolgozott a városért- erről 2009–ben a Pro Civitate díjátadó után beszélt televíziónknak.

– A hátralévő időben, amennyit a felsőbb hatalmak engedélyeznek nekem, arra fogok törekedni, hogy ennek a szép és ősi városnak az érdekeit megfelelően tudjam szolgálni. – mondta az ünnepség után Bálint György.

Aktív résztvevője volt Gyöngyös kulturális és társadalmi életének – megalakulása óta aktív tagja volt a Gyöngyös Város Barátainak Köre civil közösségnek. 100. születésnapja alkalmából tavaly júliusban egy berkenyefát ültettek a tiszteletére a múzeumkertben.
Gyöngyös egyik nagyra becsült díszpolgárát veszítette el a város.

– Mindig kellenek példaképek. Gyuri bácsi az az ember volt, aki közéleti szereplőként, volt politikusként mindig felül tudott emelkedni minden földi problémán és mindenkihez önzetlen, segítőkész volt, egy nagyszerű ember, nagyszerű tudós, mezőgazdász távozott közülünk. – mondta Hiesz György polgármester.

Dr. Bálint György tiszteletére városi megemlékezést tartanak holnap 18 órakor a Mátra Múzeum kertjében az emlékfánál.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés