Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megváltozott az ingatlanpiac

Megváltozott az ingatlanpiac

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A családi házak és a nyaralók lettek a legnépszerűbb ingatlanok a veszélyhelyzet alatt. A koronavírus az ingatlanpiacra is hatással volt, például a korábbi népszerű lakástípusok iránti érdeklődés visszaesett. Emellett megnőtt az igény az újépítésű ingatlanokra, valamint az ikerházakra is.

Egy ilyen mátrai nyaraló volt az egyik legnépszerűbb ingatlan a veszélyhelyzet alatt – tudtuk meg a szakértőktől, ugyanis a lakásvásárlási szokások is megváltoztak a vírus időszakában. Például az eddig népszerű lakástípusokat felváltotta a hétvégi, illetve családi házak iránti érdeklődés.

– Márciusban nem értünk rá gondolkodni, mert a folyamatban lévő ügyleteket lepörgettük, ami átcsúszott volna áprilisban, azok még márciusban meglettek. Április első két hetében volt egyfajta gondolkodás, hogy mi fog történni, de láttuk, hogy nyaralókra, hétvégi házakra hívnak az ügyfelek. Vannak kollegáink, akik vidéki ingatlanokkal foglalkoznak, vannak, akik inkább lakásra, és teljesen egyértelmű, hogy a lakásokra nulla hívás érkezett. A kisebb nyaralókra, illetve a jó állapotú családi házakra, még az értékesebbekre is sokkal nagyobb volt az érkelődés. – tájékoztatta híradónkat Novák Edit, a Gyöngyösi Otthon Centrum irodavezetője.

Megnőtt az igény újépítésű ingatlanokra, valamint az ikerházakra is – emelte ki Novák Edit, aki hozzátette: a CSOK -nak köszönhetően jóval többen vásárolnak új ingatlanokat.

– A családtámogatási hitelek és konstrukciók népszerűek egyébként, valaki 1,5 – 2 év alatt kivárta, hogy mindent „elpasszoljon” és akkor tudjon vásárolni. Iker-, sorház, illetve önálló családi házra is van érdeklődés. Most azt látjuk, hogy az újépítésű lakásokra is elkezd visszajönni az igény. – tette hozzá az irodavezető.

A szakértő elmondta: az albérleti piac továbbra is népszerű maradt, sőt volt olyan is, aki csak a veszélyhelyzet miatt keresett kiadó lakást. Novák Edit hozzátette: a veszélyhelyzet elmúltával egy hónapig ismét nagy volt az igény az ingatlanokra, azonban hamarosan normalizálódhat a piac. Ár szempontjából azonban egyelőre nem lehet megmondani, mire lehet majd számítani.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság