Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megváltozott az ingatlanpiac

Megváltozott az ingatlanpiac

A családi házak és a nyaralók lettek a legnépszerűbb ingatlanok a veszélyhelyzet alatt. A koronavírus az ingatlanpiacra is hatással volt, például a korábbi népszerű lakástípusok iránti érdeklődés visszaesett. Emellett megnőtt az igény az újépítésű ingatlanokra, valamint az ikerházakra is.

Egy ilyen mátrai nyaraló volt az egyik legnépszerűbb ingatlan a veszélyhelyzet alatt – tudtuk meg a szakértőktől, ugyanis a lakásvásárlási szokások is megváltoztak a vírus időszakában. Például az eddig népszerű lakástípusokat felváltotta a hétvégi, illetve családi házak iránti érdeklődés.

– Márciusban nem értünk rá gondolkodni, mert a folyamatban lévő ügyleteket lepörgettük, ami átcsúszott volna áprilisban, azok még márciusban meglettek. Április első két hetében volt egyfajta gondolkodás, hogy mi fog történni, de láttuk, hogy nyaralókra, hétvégi házakra hívnak az ügyfelek. Vannak kollegáink, akik vidéki ingatlanokkal foglalkoznak, vannak, akik inkább lakásra, és teljesen egyértelmű, hogy a lakásokra nulla hívás érkezett. A kisebb nyaralókra, illetve a jó állapotú családi házakra, még az értékesebbekre is sokkal nagyobb volt az érkelődés. – tájékoztatta híradónkat Novák Edit, a Gyöngyösi Otthon Centrum irodavezetője.

Megnőtt az igény újépítésű ingatlanokra, valamint az ikerházakra is – emelte ki Novák Edit, aki hozzátette: a CSOK -nak köszönhetően jóval többen vásárolnak új ingatlanokat.

– A családtámogatási hitelek és konstrukciók népszerűek egyébként, valaki 1,5 – 2 év alatt kivárta, hogy mindent „elpasszoljon” és akkor tudjon vásárolni. Iker-, sorház, illetve önálló családi házra is van érdeklődés. Most azt látjuk, hogy az újépítésű lakásokra is elkezd visszajönni az igény. – tette hozzá az irodavezető.

A szakértő elmondta: az albérleti piac továbbra is népszerű maradt, sőt volt olyan is, aki csak a veszélyhelyzet miatt keresett kiadó lakást. Novák Edit hozzátette: a veszélyhelyzet elmúltával egy hónapig ismét nagy volt az igény az ingatlanokra, azonban hamarosan normalizálódhat a piac. Ár szempontjából azonban egyelőre nem lehet megmondani, mire lehet majd számítani.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
10:06
Reklám
10:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Adventi kalendárium
18:10
Mese - Az aranyszőrű bárány
18:18
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat – Egyiptom 2. rész
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság