Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sokan jelentkeznek az autósiskolákban

Sokan jelentkeznek az autósiskolákban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ismét nő az igény az autóvezetői engedély megszerzésére. A vírus miatt leálltak az autósiskolák, az újranyitásuk óta pedig szinte megduplázódott a jelentkezők száma. A tanulóknak maszkban és kesztyűben kell vezetniük, ez azonban holnaptól megváltozik, az újabb enyhítésnek köszönhetően már nem kötelező a tanulóvezetőknek a maszk és kesztyű viselése az órák alatt.

A vírus miatt bezártak az intézmények, azonban májustól újra kinyithattak, így mostanra ismét hatalmas lett az igény az autóvezetői engedély megszerzésére. Az iskoláknak kötelező betartaniuk több higiénés szabályt is, köztük a maszk és kesztyű használatát.

– Dolgozhatunk azzal a megkötéssel, hogy ügyelnünk kell a fertőtlenítésre, valamint használnunk kell az oktatásban a maszkot és a kesztyűt is még. Ezekben a hőmérséklet emelkedésével várható kisebb lazítás, hiszen míg nincs nagy meleg elmegy, azonban amennyiben átlépjük a 30-32° fokot úgy kellemetlenek lesznek. – mondta Kispál Zsolt, az Útravaló Autósiskola iskolavezetője.

A maszk és kesztyű azonban sok tanulót zavar, köztük Juhász Krisztinát is, aki a veszélyhelyzet miatt kénytelen volt szüneteltetni a tanulást. Ő azt mondja, ezek használata nagyon kényelmetlen.

– Nem azt mondom, hogy zavar, de kellemetlen. Nem a szememen van a maszk, de mégis olyan mintha vak lennék, mert belezavar a látómezőmbe, igazgatnom kell, mert éppen zavar. A kezem beizzad utána, tehát kellemetlen nagyon, illetve csúszik, olyan mintha teljesen lefognák az érzékeimet. – mondta Juhász Krisztina tanuló.

Immáron hetente két napon is vizsgázhatnak a tanulók Gyöngyösön, ugyanis a veszélyhelyzet miatt félbeszakadt oktatások, valamint az új tanulók becsatlakozása miatt szükség volt egy új vizsganap kijelölésére – mondta el Kispál Zsolt, aki hozzátette: ezzel felgyorsulhat a tanulók vizsgáztatása.

– Kaptunk olyan lehetőséget a vizsgaközponttól, hogy a karanténra tekintettel szombati napokon is kapunk forgalmi vizsga időpontokat. A mi szemszögünkből úgy néz ki egy szombat, mint eddig volt egy csütörtök, vagyis rendes munkavégzés történik, még délután kettő órás vizsgavégzés is előfordul szombaton. – tette hozzá Kispál Zsolt.

Az iskola vezetője kiemelte: egyelőre csak online folynak a KRESZ oktatások, azonban hamarosan újra tanteremben tanulhatnak a diákok. Emellett türelmet kér minden tanulótól, hiszen – ahogy mondja, számukra sem egyszerű az újraindulás.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:00
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:51
"Víg Ecsédre gyertek házasodni…" - dokumentumfilm az ecsédi lakodalmas hagyományokról
16:31
Reklám
16:34
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:22
Reklám
18:25
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Zongoraavató hangverseny (részlet)
19:09
Reklám
19:12
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:24
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:37
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság