Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fontos önkormányzati döntések

Fontos önkormányzati döntések

A GYAK-nak nyújtandó kamatmentes hitel biztosításáról is döntöttek a csütörtöki rendkívüli ülésen Gyöngyös város képviselői, továbbá arról is határoztak, hogy a Városgondozási Zrt.-t bízzák meg a sástói létesítmények üzemeltetésével. A grémium megtárgyalta, hogy pályázat útján értékesíti az egykori mátrafüredi strand területét.

Az ülésen a képviselők támogatták a Gyöngyösi Atlétikai Klub kérését, így az önkormányzat négymillió forintos kamatmentes kölcsönt biztosít az egyesültnek ahhoz, hogy a női labdarúgó szakág is el tudjon indulni a 2020/2021-es versenyévadban. A kölcsönt a GYAK visszafizeti a városnak, ha megkapja az MLSZ utófinanszírozásként biztosított támogatását.
A grémium hozzájárult ahhoz, hogy Gyöngyös Város Óvodái megüresedett intézményvezető-helyettesi pozícióját Beszéné Gábor Judit töltse be.
A bizottságok elbírálták a helyi nyugdíjas szervezetek működésének és programjaik megszervezésének támogatására kiírt pályázatra beérkezett dokumentumokat. A képviselők döntése alapján idén másfél millió forinttal segíti az önkormányzat a szervezetek elképzeléseinek megvalósítását.
Döntés született arról is, hogy a Városgondozási Zrt.-t bízta meg újra Gyöngyös képviselő-testülete a sástói létesítmények üzemeltetésével. Az önkormányzati cég augusztustól látja el a feladatot. A szerződés értelmében a társaságot az elkövetkező három évben megilleti az üzemeltetésből, egyebek között a toronylátogatásból, a csónakáztatásból, a parkolásból, a turisztikai központban megszervezett rendezvényekből, valamint a nyilvános illemhely használatából származó teljes bevétel, ám működési támogatásra nem tarthat igényt. Az önkormányzat ugyanis ez idáig évente több tízmillió forintot pótolt a bevétel kiegészítéseként a fenntartáshoz. Az új üzemeltetési konstrukcióval erre már nem lesz szükség.
A grémium a júliusi rendkívüli ülésen döntött arról is, hogy pályázat útján értékesíti az egykori mátrafüredi strand területét, amely a településrész frekventált részén helyezkedik el. A kiváló adottságokkal rendelkező árnyas fákkal övezett, csendes terület családi házak, társasházak építésére is alkalmas. Az ingatlan eladásából származó bevétel egy részét új mátrafüredi parkolók kialakítására fordítaná az önkormányzat.
A testület elfogadta a Zsákai Kft. vételi ajánlatát, és ugyan főként infrastrukturális feltételek megkötésével, de értékesítette az önkormányzat tulajdonában lévő püspöki városrészen lévő beépítetlen ingatlant. A vevő vállalta, hogy a telephelye előtt lévő közterületen gondoskodik a csapadékvíz-gyűjtő és elvezető árok, valamint folyóka kiépítéséről, az üzletek előtti járda megemeléséről és a parkolók karbantartásáról.
Az önkormányzat továbbá pályázat útján szeretné értékesíteni a Baross Gábor utcai beépítetlen területét is, amely gazdasági, kereskedelmi és szolgáltató célú felhasználásra alkalmas.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - Öreg néne őzikéje
09:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Vidróczki Néptáncegyüttes (Rezeda)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A falánk tyúkocska
18:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság