Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fókuszban az egészség

Fókuszban az egészség

Glutén- és laktózérzékenyek számára is fogyasztható ételek elkészítésével folytatódott az „Egészséges gyerekből, egészséges felnőtt!” – című uniós pályázati forrásból megvalósuló főzőtanfolyam. Az Ízek Tanodájában ezúttal is különleges recepteket válogattak össze a megjelenteknek.

Egyre több információközlő felület foglalkozik az ételallergiával. Hazánkban majdnem minden második embert érint a glutén- vagy laktózintolerancia, ezért is fontos, hogy minél többen tisztában legyünk milyen ételek kerülhetnek ételallergiával küzdő társaink tányérjára. Nagy Zoltán szakácsmester, a főzőtanfolyam vezetője elmondta, milyen ínyencségek elkészítését tanulhatják meg a jelenlévők.

– Készítünk egy gyömbéres levest, amit rizstejjel, kókusztejjel lehet majd elkészíteni. Ez nagyon egyszerű, mert igazából csak csirkemellet kell lepirítani és hozzá három féle zöldség megy, karalábé, petrezselyem, illetve sárgarépa. – mondta Nagy Zoltán szakácsmester.

A leves mellett egy sajtos ropogtatnivaló is felkerült a listára, desszertnek pedig egy laktóz- és gluténmentes, citromos-áfonyás palacsinta készült. Jenei Gábor maga is küzd glutén érzékenységgel, ezért is tartotta fontosnak, hogy eljön a főzőtanfolyamra:

– Magam is érintett vagyok a glutén érzékenységben és szeretnék új recepteket tanulni, egy-két technikát elsajátítani. Néhány évvel ezelőtt derült ki rólam, hogy a gluténra reagál az immunrendszerem, azóta nagyon sokat tanultam, utána néztem nagyon sok mindennek. – mondta Jenei Gábor.

A főzőtanfolyam elkövetkező alkalmain a reform ételek elkészítésére helyezik a hangsúlyt, és a “rosszul evő gyerekek” étrendjével kapcsolatban is ad majd tanácsot a szakember a Kolping Ház Ízek Tanodájában.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság