Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pénzügyi tanácsadás Gyöngyösön

Pénzügyi tanácsadás Gyöngyösön

Ingyenes pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsadást tartott Gyöngyösön a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Navigátor Irodahálózata. Kiemelt feladatuk a helytelen döntésekből adódó félreértések és károk csökkentése, a fogyasztók pénzügyi tudatosságának növelése. Ezen kívül panaszlevél, méltányossági kérelem megfogalmazásában, formanyomtatványok kitöltésében, valamint szerződések értelmezésében is segítenek a szakemberek.

Pénzügyi tippek életkezdéshez, hitelfelvétellel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, hitelkártya használatának kockázatai – többek között ilyen és ehhez hasonló ingyenes tanácsadáson vehettek részt Gyöngyösön az érdeklődök. Mindemellett panaszos helyzetek kezelésében is segítenek a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Iroda munkatársai.

– Nem csak pénzügyi panasz esetén tudunk segítséget nyújtani. Ha valakinek hitelintézettel, biztosítóval, pénzügyi szolgáltatóval kapcsolatban van panasza, akkor fordulhat hozzánk. De nem csak panasz esetén, hogyha előzetesen szeretne tájékozódni és szakembertő tanácsot kérni egy adott hitel vagy több esetén, esetleg egy szerződés értelmezése kapcsán, akkor is nyugodtan fordulhat hozzánk az ügyfél. – mondta Dr. Baran Alexandra, a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Iroda irodavezetője.

A szakemberek továbbá panaszlevél vagy méltányossági kérelem megfogalmazásába és az ezzel kapcsolatos formanyomtatványok kitöltésében is segítenek.
A legtöbben most a hiteltörlesztési moratóriummal kapcsolatban keresték fel – mondja az irodavezető. Azt tanácsolja, hogy mielőtt élnénk ezzel a lehetőséggel, nézzük meg, hogy ránk is valóban vonatkozik-e és érdemes-e szüneteltetnünk a törlesztést, hiszen a hitel továbbra is kamatozik, így meghosszabbodhat a futamidő.

– Nagyon sok más kölcsön- és hitel-, illetve lízingszerződésre vonatkozik ez a fizetési moratórium, például a munkáltatói kölcsönökre is, amit sokan nem tudnak, illetve a Nemzeti Eszközkezelőnek fizetendő törlesztő részletekre, illetve bérleti díjakra is. Tehát erre hivatkozva, hogy mi nem fizetünk bérleti díjat az eszközkezelőnek nem mondhatják fel jelen pillanatban ezt a bérleti jogviszonyt. – mondta Dr. Baran Alexandra.

A szakember kiemelte: Sokan a hitelkártya csapdájába esnek. Számos olyan esettel találkoztak már, hogy egy kisebb összegű tartozásból több 100 ezres lett, majd erre jött még a késedelmi kamat és a végrehajtás díja is. Éppen ezért az javasolja, bármennyire is biztosak vagyunk a dolgunkban, előtte mindig érdemes szakember véleményét is kikérni.
Az irodahálózat képviselője havonta egyszer települ ki Gyöngyösre, az időpontról a Tanácsadó Iroda honlapján lehet tájékozódni. Ha pedig sürgős esetről van szó, hétfőn, szerdán és pénteken fogadják az ügyfeleket Egerben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mese - Öreg néne őzikéje
09:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Vidróczki Néptáncegyüttes (Rezeda)
09:18
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Márkus Liza és Gonda László koncertje
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Kilátó - megyei magazin
11:12
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mese - A falánk tyúkocska
18:10
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Nyitógála - Észak-Macedónia
18:18
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság