Baleset

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Motoros ütközött személyautóval a gyöngyöshalászi elágazótól nem messze vasárnap. Információink szerint a motort vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Mentőhelikopter szállította el azt a segédmotor-kerékpárost, aki egy autóval ütközött hétvégén a gyöngyöshalászi kereszteződéstől nem messze. A motoros Hort irányából haladt Gyöngyös felé a hármas úton. A baleset után a rendőrség teljesen lezárta az útszakaszt.

– A férfi sávváltás közben ütközött össze egy személygépkocsival, amelynek következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset további körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vizsgálja. – tájékoztatott Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A sávváltásokból eredő baleseteknél sokszor a figyelmetlenség áll a középpontban – mondják a szakemberek.

– Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy egy apró hiba, egy pillanatnyi figyelmetlenség is elegendő ahhoz, hogy súlyos kimenetelű közlekedési baleset következzen be, ezért felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a közlekedési szabályok maradéktalan betartásával és kellő körültekintéssel vezessenek. – mondta a sajtóreferens.

Csak az elmúlt hétvégén országszerte 162 alkalommal történt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset. Ebből heten életüket vesztették. Nyáron a hőséghullámok, illetve a gyorsan váltakozó frontrendszerek tovább nehezíthetik a koncentrációt, ezért fokozottan kell figyelniük a közlekedőknek.


Tovább az archívumra