Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nincs tömeges lemondás a mátrai szálláshelyeken

Nincs tömeges lemondás a mátrai szálláshelyeken

Igencsak megviselte a szálláshelyeket a járvány első hulláma, majd a korlátozások enyhítése után a belföldi turizmus megnövekedett, köszönhetően annak, hogy sokan nem mertek külföldre utazni. A jelek szerint a koronavírus járvány második hulláma elérte Magyarországot, jelentősen nő a napi fertőzöttek száma. Televíziónk most annak járt utána, hogy a mátrai szálláshelyeknek mik a tapasztalatai, mennyire jellemzőek a visszamondások.

Az őszi-téli utazásokat egyelőre még nem mondták vissza az üdülni vágyók, sokan többnapos programot is terveznek erre az időszakra. Az egyik utazási portál felmérése szerint a válaszadók csaknem fele megy szabadságra ősszel, közel 20 %-kal többen, mint tavaly ilyenkor. A Mátra Kempingben volt némi visszamondás, de még így is félházas a telítettségük.

– Egy pár iskola és csapatépítők is voltak, akik visszamondták a már előre lefoglalt osztálykirándulást vagy csapatépítőt, ez egy picit rosszul érintett minket, de azt vettük észre, hogy az utóbbi 1-2 napban visszább hagyott a visszamondás, és úgy látom, hogy szeretnék megtartani ezeket a rendezvényeket. – mondta Palik Tibor, a Mátra Kemping és Motel Sástó tulajdonosa.

Palik Tibor azt mondja: a magánvendégeknél is hasonló a tapasztalat. A dolgozók szigorúan ügyelnek a kötelező maszkviselésre, megduplázták az automata kézfertőtlenítők számát és a konyhában plexin keresztül adják ki az ételeket. Emellett az Adrenalin Park területén is több óvintézkedést vezettek be.

– A park területén szintén egy picit komolyabban vettük, ugyanúgy növeltük a kézfertőtlenítő pontok számát, dolgozóinkat egyéni kézfertőtlenítővel láttuk el és természetes mindenkinek kötelező a maszkviselés. Megpróbáljuk a vendégekkel is betartatni a 1,5 métert a játékoknál és a pénztáraknál való sorban állásnál. – tette hozzá Palik Tibor.

A Mátra egyik népszerűbb hotele az előrelátható foglalásaikból mintegy 75 %-os telítettségről számol be az őszi-téli időszakra. Hoffmann József azt mondja, hogy csupán néhány konferenciát mondtak le az ügyfelek, de a turistákra eddig ez nem jellemző, nincsenek tömeges visszamondások. A hotel tulajdonos hozzátette, hogy felkészültek a második hullámra és rendelkezésükre áll kellő mennyiségű fertőtlenítőszer is.

– Szigorítunk azokon a dolgokon, amiket eddig is csináltunk, tehát több turnusba fogunk reggeliztetni, még több turnusba fogunk vacsoráztatni, még több helyen helyezünk el fertőtlenítőszereket, a szobákat ózonos fertőtlenítőgéppel minden elutazás után fertőtlenítjük, úgyhogy amit lehet, megteszünk ezen a téren. – mondta Hoffmann József, az Ózon Hotel tulajdonosa.

A szálláshelyek remélik, hogy a szabályok betartásával és az óvintézkedésekkel nem kell számolniuk kevesebb forgalommal vagy időszaki bezárással.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:13
Molnár Dániel - Az otthon ott van
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
A könyv testvér dicsérete - Ferencesek Gyöngyösön - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság