Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Modern környezeti nevelés

Modern környezeti nevelés

A környék polgármestereinek, iskolák képviselőinek és turisztikai szakembereknek mutatták be a nemrégiben átadott mátrafüredi Harkály-házat, valamint a Vidra Verda nevű oktatóbuszt is. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága ezzel a projektjével igyekszik tovább népszerűsíteni a Mátra természeti értékeit.

„Vidra Verda, a guruló természetbúvár.” A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága többek között ezt az oktatóbuszt mutatta be meghívott vendégeinek, ami igen nagy segítséget jelenthet az oktatásában, hiszen az iskoláknak, polgármestereknek, turisztikai szakembereknek lehetőségük lesz kibérelnie és helyben vizsgálni a természeti értékeinket.

– Ennek az az előnye, hogy ez mobil, tehát bármelyik iskolába ki tudunk menni és ott azoknak a helyszínein tudjuk megnézni az ottani élővilág jellegzetességeit és minden utazás nélkül, ami most nem mindegy- be tudjuk mutatni azoknak a gyerekeknek, osztályoknak a jellegzetességeket, amelyek ott az iskolába várhatnak bennünket. – mondta Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

A jelenlévőknek tetszett ez az oktatási forma, volt, aki már érdeklődött is aziránt, hogy mikor tudja bérbe venni a buszt.

– Nagyon jó ötletnek tartom, mind a Vidra Buszt mind a Harkály-házat, hiszen ebben a digitális világban, amiben most a gyermekeink élnek nagyon nagy szükség van ezekre a dolgokra. Fontosnak tartom, hogy a számítógép elől mindig a természetbe kivigyük őket, hiszen ezáltal akár egy interaktív vetélkedőn, bemutatón sok olyan dolgot megtanulhatnak, amit tanórán belül, a padba ülve nem biztos. – mondta Kiss Viktor, Gyöngyöstarján polgármestere.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága fontosnak tartja a környezeti nevelést a jelenkor legmodernebb eszközeivel. Rónai Kálmánné úgy véli, hogy az oktatóbusszal és a Harkály-házzal jelentősen hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy bővítsék a gyerekek tudását és felhívják a figyelmet a természet értékeire és a környezetvédelemre.
Az éjszakai erdő hangjai, a földalatti élet, a holtfa élővilága, a múlt és mai kor jelenségei. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága fontosnak tartotta, hogy az oktatóközpontban bemutassák a Mátra természeti értékeit és azok jelentőségét.

– A Mátra nagyon változatos, kezdve onnan, hogy a Sár-hegy még csak 150 méterre a tengerszint feletti magasság és mire felérünk a Kékestetőre akkor bizony már az 1000 métert is meghaladjuk. Tehát 900 méter különbséget kell megtennünk és ez mind más és más élőhelyeket mutat be számukra. – tette hozzá Rónai Kálmánné.

Az eseményen az is kiderült, hogy a kiállításhoz tartozik két tanösvény is – egyik a Sástó, másik a Sár-hegy értékeit mutatja be.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
Közvetítés Gyöngyös város testületi üléséről – a közvetítés hosszától függően változhat műsorunk
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Észak-Macedónia
18:11
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2019. – Zárógála - Portugália
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:02
Reklám
19:05
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Őslovak leszármazottja a Hucul - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság