Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mellrák ellenes sétát szerveztek

Mellrák ellenes sétát szerveztek

Az emlőrák korai felismerése érdekében szervezett sétát a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete, a mellrák elleni küzdelem hónap keretén belül. A programon résztvevők egy előadáson vehettek részt, amely többek között a szűrés fontosságáról szólt. A megjelentek ezt követően a Művelődési Központtól elindulva, a mellrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín szalagokkal a kezükben sétáltak a Főtérre.

A korai felismerés és a szűrés fontossága – többek között ezekre kívánta felhívni a figyelmet az emlőrák korai felismerése érdekében szervezett sétán a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete. A sétát megelőzően egy előadáson vehettek részt a megjelentek, ahol többek között Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnök-helyettese beszélt arról, hogy egy idejében elvégzett szűrés akár életet is menthet.

– Ajánlott havonta egyszer elvégezni egy emlő önvizsgálatot, és akinek ekkor, vagy bármilyen más módon kiderül, hogy valamilyen rendellenességet tapasztal a testében, akkor azonnal forduljon szakorvoshoz. Ezekkel a módszerekkel legalább 30%-a időben kiszűrhető a daganatoknak, ez nagyon fontos, ez életeket ment. – mondta Gaál Imre, a Magyar Rákellenes Liga elnök-helyettese.

Sokadik éve szervez sétát a helyi alapszervezet, az elnök, Tóth Lászlóné szerint minden évben fontos felhívni a figyelmet a szűrés fontosságára, hiszen a statisztikai adatok szerint, az elmúlt 5 évben több mint 40 ezer nő szembesült a rosszindulatú mellrák diagnózisával hazánkban, és minden évben további 9 ezerrel nő a betegszám. Mint elmondta: a korai felismerés sok esetben életet menthet.

– Ha egy ember ennek láttán és az előadás hallatán részt vesz egy szűrésen, akkor már úgy gondolom, hogy megérte ezt az éves várakozást és készülődést. – mondta Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete elnöke.

A program keretén belül előadást tartott Aradi Mária, az „Életigenlés, avagy a lelki anyagcsere titkai” címmel. Ezt követően az alapszervezet tagjai, illetve a megjelent vendégek a mellrák elleni küzdelmet szimbolizáló rózsaszín színű szalagokkal sétáltak a Főtérre.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság