Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nők fókuszban – Dr. Lénártné Benei Anikó

Nők fókuszban – Dr. Lénártné Benei Anikó

Három gyöngyösi nő is szerepel a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Heves megyei hírlap által létrehozott „Nők fókuszban” kiadványban. Ennek célja, hogy mintaként szolgáló női vezetők bemutatásával is ösztönözzék a nők közéleti szerepvállalását. Ebben kapott szerepet Dr. Lénártné Benei Anikó is, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője. Szerinte egy női vezetőnek türelmesnek és szorgalmasnak kell lennie, valamint minden kudarcból tanulnia kell.

Szorgalom és kitartás – Dr. Lénártné Benei Anikó szerint többek között ezek egy jó női vezető ismérvei. Abasár polgármestereként négy cikluson keresztül vezette a települést, jelenleg pedig a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetőjeként végez példamutató munkát, így idén nem véletlenül került bele ő is a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által is létrehozott „Nők fókuszban” kiadványba. Elmondása szerint már fiatal korban vezetői ambíciói voltak, melyek később az előnyeire váltak. A többszörösen kitüntetett vezető szerint, egy nőnek a tudása, a teherbírása, és a csapatmunkája mutatja meg mennyire jó szakember, a legfontosabb mégis a célkitűzés.

– Itt a legfontosabb az, hogy lásson mindenki a pályán. Lássa azt egy vezető például, hogy mi a feladata. Összegezze és keresse meg azokat jövőbeni apró célokat, amelyeket el kell érni. Ha ezt csapatban kell tennie – márpedig én úgy gondolom, hogy bármilyen munkát csak csapatban lehet végezni – akkor legyen kompromisszum kész és együttműködő. Ha ez meg van, akkor a munkát rövid időn belül siker fogja követni. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó, a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. ügyvezetője.

Mint mondja: ő is találkozott már előítélettel munkája során, azonban a szakmai háttér és a megfelelő kemény munka végül mindig a megfelelő célhoz jutatta és elismerték, mint szakember. Szerinte egy ma induló cég női vezetőjének türelmesnek kell lennie, és látnia kell, hogy milyen apró lépésekben kell haladnia az útja során. Többek között ezt az üzenetet kívánja továbbadni minden vállalkozó szellemű nőnek.

– Mindig nem fog egyszerre minden sikerülni, tehát mindenhez idő kell és tapasztalás. Meg kell érteni, hogy egy-egy feladatot alázattal kell kezelni. Soha nem szabad felülről a dolgokat kezelni, hanem megérteni, hogy ez annyira sok összetevőből áll, és minden-mindennel összefügg. – mondta Dr. Lénártné Benei Anikó.

Az ügyvezető hozzátette: természetesen örül és megtiszteltetésnek veszi, hogy bekerült a 22 szerencsés nő közé. Reméli, a kiadványba szereplő nők példával járhatnak elő a fiatalok számára.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság