Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok

Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 40 ingyenes szűrővizsgálaton vehettek részt az érdeklődők Gyöngyösön. Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-ben kezdte meg működését 76 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. A cél, hogy minden magyar állampolgár egy átfogó képet kapjon egészségének állapotáról és időben felismerjék, kezeljék egy esetlegesen kialakuló betegségét.

Szem-, hallás-, EKG vizsgálat, vérnyomás- és vércukorszint mérés. Csak néhány egyszerű, de annál fontosabb vizsgálat, amit érdemes rendszeresen elvégeztetni. A Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja Gyöngyösre is megérkezett egy szűrőkamionnal, ami most közel 40 féle vizsgálattal mérte fel a jelentkezők egészségi állapotát.
– A programnak a legfőbb célkitűzése, hogy kortól, lakhelytől, foglalkozástól függetlenül minden magyar állampolgárnak lehetőséget biztosítson saját egészségi állapotának felmérésére. Ebben segít Magyarország legnagyobb mobildiagnosztikai központja közel 40 vizsgálattal. A szűrési tematika úgy van összeállítva, hogy minden látogató közel fél óra alatt egy átfogó vizsgálati képet kapjon saját egészségi állapotáról. – tájékoztatott Dankovics Gergely, a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030 programigazgatója.

A vizsgálatokon kívül 30 életmód ponton kérhettek tanácsot a látogatók, illetve anatómiai bemutatókon keresztül ismerkedhettek meg az emberi testtel és annak működésével.
A lakosok pozitívan fogadták az ingyenes szűrés lehetőségét.

– Jónak találom, mindent megcsinálnak, és így jobban rálátok az egészségi állapotomra. – mondta Homok József.

Patrícia szerint, Magyarországon nagy hangsúlyt kell fektetni a prevencióra a hatékonyabb kezelés érdekében.

– Mindenképpen hatékonyabb, biztonságosabb is a megelőzés, mint már a meglévő kialakult betegségnek a kezelése és ezek nagyon jó lehetőséget biztosítanak rá, hogy időben elkapni egy olyan betegséget, amit későbbi stádiumban felismerve már sokkal kevésbé lehet gyógyítani vagy kezelni. – mondta Ágóné Palicza Patrícia.

Aki pedig a mai nap nem tudott részt venni a szűrővizsgálaton, az még tud regisztrálni az október 16-ai, szintén Gyöngyösön, a Jókai utca 11. szám alatt kitelepülő szűrőkamion átfogó egészségvédelmi programjára.


Tovább az archívumra