Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 21 fertőzött Gyöngyösön

21 fertőzött Gyöngyösön

Kórházi kezelése után, még az otthonba történő visszatérése előtt elvégzett teszt alapján derült ki egy idős gondozottról, hogy koronavírusos. Az, hogy az Idősek Bentlakásos Otthonának egyik lakója mikor és honnan kapta el a betegséget, nem tudni. Az idős hölgy jelenleg a gyöngyösi kórházban van elkülönítve. Az idősotthonban megtették a szükséges lépéseket, egyelőre sem más lakónak, sem a dolgozóknak nincsenek tüneteik. Gyöngyösön jelenleg összesen 21 fertőzöttről tudni.

Gyöngyösön jelenleg 21 fertőzöttről tudni, a megyében szeptemberhez képest pedig megháromszorozódott a betegek száma. – mondta Hiesz György mai tájékoztatóján. A városrendészek eddig 87 üzletben ellenőrizték a maszkhasználatot, a tapasztalatok szerint fegyelmezettek az emberek. Az önkormányzat bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban való segítségét az elmúlt héten mindössze egy lakos kérte.
Hiesz György szerint a mostani korlátozásokon szigorítania kellene a kormánynak.

– Én biztos vagyok benne, hogy ezek a mostani intézkedések kevesek lesznek ahhoz, hogy valami katasztrofális helyzet ne alakuljon ki. Mi a tőlünk telhetőt, és amire a törvény felhatalmaz, azt megtesszük, de biztos vagyok benne, hogy sokkal keményebb, korlátozó intézkedéseket is kell majd hozni. – mondta Hiesz György polgármester.

Szeptember másodikától van látogatási tilalom a 100 fős Idősek Bentlakásos Otthonában. Az egyik lakó október 6-án kórházba került, és mivel a fenntartó korábbi rendelkezése értelmében az otthonba csak 2 negatív teszt után lehet visszakerülni, letesztelték. Az eredmény pedig pozitív lett október 10-én. Azt, hogy pontosan mikor és honnan kapta el a betegséget, nem tudni.

– Minden szükséges óvintézkedést megtettünk, a szobatársát az előírások szerint belső karanténba, úgynevezett Covid szobába tettük, minden fertőtlenítés, elkülönítés megtörtént. Se a szobatárs, se az otthon más lakója, se a személyzet nem produkál semmiféle tünetet. – tájékoztatott a polgármester.

Információnk szerint a kórház folyamatosan teszteli a dolgozóit.
Amennyiben az idősotthon bármely érintettjénél tüneteket észlelnek, az önkormányzat leteszteli a lakókat és a dolgozókat. Hiesz György bízik abban, hogy az idősotthonban sikerül megőrizni a fertőzésmentességet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság