Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nők fókuszban – Nagy Andrea

Nők fókuszban – Nagy Andrea

Nagy Andrea a GYÖNGYÖK igazgatója a harmadik gyöngyösi nő, aki szerepel a „Nők fókuszban” című kiadványban. Ennek célja, hogy mintaként szolgáló női vezetők bemutatásával is ösztönözzék a nők közéleti szerepvállalását. Nagy Andrea szerint egy jó női vezetőnek szakmai szempontok alapján kell dönteni, az ő esetében mindig a hivatást és a kultúra fontosságát kell szem előtt tartani.

Szakmai alázat és elhivatottság – Nagy Andrea szerint többek között ezek egy jó női vezetőnek az ismérvei. Művelődésszervezőként kezdte, majd rövid időn belül igazgatóhelyettes, aztán megbízott igazgatója lett a kft.-nek, ezt követően pályázott és immáron a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként tevékenykedik. Idén nem véletlenül került bele ő is a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által is létrehozott „Nők fókuszban” kiadványba, hiszen évek óta sokat tesz a város kulturális életének fellendítéséért, valamint támogatja a helyi csoportok működését. Elmondása szerint már fiatal korában művészi ambíciói voltak melyek később az előnyeire váltak. Szerinte a jó női vezetőnek szakmai szempontok alapján kell mindenhez hozzá állnia.

– Nekünk, nőknek én azt tapasztalom és látom más női vezetőknél is, hogy el kell engedni a nőiességünket és akkor a szakmaiság marad. Abban a pillanatban, amikor egy női vezető szakemberként lép fel, akkor gyakorlatilag már elveszik a nőiesség. Ellenben mégis fontos a nőknek az a fajta érzékenysége, amivel tudják a környezetüket letapogatni és segíteni is. Egy nő az mindig összetart. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója.

Mint mondja: szerencsére ő nem találkozott előítélettel munkája során, azonban minden nőnek ki kell ezt vívnia magának. Szerinte egy női vezetőnek meg kell találnia az egyensúlyt a család és a munka között. Többek között ezt az üzenetet kívánja továbbadni minden vállalkozó szellemű nőnek.

– Ha valakinek van egy elképzelése és őszinte szeretettel és hittel teszi a dolgát, akkor minden további nélkül sikeres lesz. Egy valamit mindenképp üzennék a hölgyeknek azt, hogy soha ne feledjék az egyensúlyt a család és a munka között. Erre minden körülmények között érdemes odafigyelni, mert én se mondom azt, hogy mindig meglehet tartani az egyensúlyt. – mondta Nagy Andrea.

Az ügyvezető hozzátette: természetesen örül és megtiszteltetésnek veszi, hogy bekerült a 22 szerencsés nő közé. Szerinte nagyon sok olyan női vezető van, akik motiválhatják a fiatalokat, olyanok is, akik nem kerültek bele a kiadványba.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság