Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendkívüli tanítási szünet a kazán javítása miatt

Rendkívüli tanítási szünet a kazán javítása miatt

A fűtési rendszer meghibásodása miatt mától rendkívüli szünetet rendeltek el a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában. Mint megtudtuk, hétfőn próbafűtést végeztek, mely során a 40 éves kazánban több égőfej is tönkrement bekapcsoláskor. Az iskolában megkezdődtek a javítási munkálatok, mely során kiderült a probléma nagyobb, mint gondolták, így a tervezett 2 nap helyett, előreláthatóan október 21-ig tartanak a munkálatok, ezért a rendkívüli szünetet október 22-ig meghosszabbították. A jövő tanévben pedig tervezik a fűtési rendszer felújítását.

Mától igazgatói szünetet rendeltek el a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában, ahol a hét elején próbafűtést végeztek, azonban a beindítást követően a kazánban több égőfej is tönkrement – tudtuk meg az intézményvezető-helyettestől. Fűtés hiányában, az iskolában túl hideg van ahhoz, hogy a gyerekek egész nap ott tartózkodjanak, így mától szünetet rendeltek el. A javítási munkák előreláthatóan október 21-ig tartanak.

– Amikor a fűtés beindult, akkor sajnos az égőfejek tönkrementek. Mint kiderült a kapcsolószekrényben lévő áram okozta a problémát, nem kap állandóan megfelelő mennyiségű feszültséget, amire szüksége van és ezért tönkrementek az égőfejek. Az egyiket teljesen cserélni fogják, a másikat pedig javítással fogják rendbe tenni. – mondta Alácsné Kapás Katalin, a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

Mint megtudtuk, a kazán körülbelül 40 éves, és az évek során csupán kisebb javítások történtek rajta. Az intézményvezető-helyettes elmondta, a jövő tanévben tervezik a fűtési rendszer felújítását.

– Ennek a kazánnak igazán nagy felújítása nem történt meg, mindig apró javítások történtek és most tankerület vezető asszonnyal megbeszéltem, hogy a tél végén, amennyiben sikerül beüzemelni és a telet minden probléma nélkül végig tudjuk vinni, akkor ennek az iskolának a fűtési rendszere kerül felújításra. – mondta Alácsné Kapás Katalin.

Az intézmény a szünet alatt tanulói felügyeletet biztosít, valamint az ebéd igényeket is teljesíti.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A magyarság totemállatainak nyomában - ismeretterjesztő film
15:21
Cimbaliband Balkan Projekt - Temelia
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Betlér
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság