Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rendkívüli tanítási szünet a kazán javítása miatt

Rendkívüli tanítási szünet a kazán javítása miatt

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A fűtési rendszer meghibásodása miatt mától rendkívüli szünetet rendeltek el a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában. Mint megtudtuk, hétfőn próbafűtést végeztek, mely során a 40 éves kazánban több égőfej is tönkrement bekapcsoláskor. Az iskolában megkezdődtek a javítási munkálatok, mely során kiderült a probléma nagyobb, mint gondolták, így a tervezett 2 nap helyett, előreláthatóan október 21-ig tartanak a munkálatok, ezért a rendkívüli szünetet október 22-ig meghosszabbították. A jövő tanévben pedig tervezik a fűtési rendszer felújítását.

Mától igazgatói szünetet rendeltek el a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskolában, ahol a hét elején próbafűtést végeztek, azonban a beindítást követően a kazánban több égőfej is tönkrement – tudtuk meg az intézményvezető-helyettestől. Fűtés hiányában, az iskolában túl hideg van ahhoz, hogy a gyerekek egész nap ott tartózkodjanak, így mától szünetet rendeltek el. A javítási munkák előreláthatóan október 21-ig tartanak.

– Amikor a fűtés beindult, akkor sajnos az égőfejek tönkrementek. Mint kiderült a kapcsolószekrényben lévő áram okozta a problémát, nem kap állandóan megfelelő mennyiségű feszültséget, amire szüksége van és ezért tönkrementek az égőfejek. Az egyiket teljesen cserélni fogják, a másikat pedig javítással fogják rendbe tenni. – mondta Alácsné Kapás Katalin, a Kálváriaparti Sport- és Általános Iskola intézményvezető-helyettese.

Mint megtudtuk, a kazán körülbelül 40 éves, és az évek során csupán kisebb javítások történtek rajta. Az intézményvezető-helyettes elmondta, a jövő tanévben tervezik a fűtési rendszer felújítását.

– Ennek a kazánnak igazán nagy felújítása nem történt meg, mindig apró javítások történtek és most tankerület vezető asszonnyal megbeszéltem, hogy a tél végén, amennyiben sikerül beüzemelni és a telet minden probléma nélkül végig tudjuk vinni, akkor ennek az iskolának a fűtési rendszere kerül felújításra. – mondta Alácsné Kapás Katalin.

Az intézmény a szünet alatt tanulói felügyeletet biztosít, valamint az ebéd igényeket is teljesíti.


Tovább az archívumra