Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 34 gyöngyösi fertőzött, 67-en karanténban

34 gyöngyösi fertőzött, 67-en karanténban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

34 fertőzött van jelenleg Gyöngyösön, 67-en vannak karanténban, ebből 19 a Berze Nagy János Gimnázium tanulója. Az Idősek Bentlakásos Otthonában senkinél nem jelentkeztek tünetek, miután október 10-én pozitív lett az egyik lakó koronavírus tesztje a kórházban – ő rokonoknál gyógyul. A Kistérségi Humán Szolgáltató Központ egyik intézményében viszont hárman fertőződtek meg. Hiesz György mai tájékoztatóján arra biztatta a lakosságot: adassák be az ingyenes influenza elleni védőoltást.

Kijelenthető, hogy nem az Idősek Bentlakásos Otthonában fertőződött meg az a lakó, aki október 10-én egy kórházi kezelés után produkált pozitív tesztet. A szobatársát letesztelték, és sem a többi lakónak, sem a dolgozóknak nincsenek tünetei. – mondta Hiesz György polgármester mai tájékoztatóján. Egy másik városi intézményben azonban többen is megbetegedtek.

– Sajnálatosan az egyik kistérségi intézményben felütötte a fejét a vírus, hárman produkáltak pozitív tesztet. Szerencsére már szeptember óta olyan beosztásba dolgoznak a kolleganők, hogy egymással nem érintkezhetnek, mind a három környékbeli településről való, olyan szolgálatot láttak el, ahol nem kellett egymással találkozni és a gyöngyösi telephelyre se jöttek be. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Jelenleg 34 gyöngyösi betegről tudni, és 67-en vannak karanténban, közülük 19-en a gyöngyösi gimnázium tanulói. Az önkormányzattól az elmúlt időszakban összesen ketten kértek segítséget a bevásárláshoz. Hiesz György szerint még mindig sok idős ember jár maga vásárolni, pedig ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve.

– Október 31. és november 1. között, majd erről még kapnak értesítést a lakosok, lesznek temetőjáratok. Szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy egyrészt a tömegközlekedésen a maszkhasználat kötelező, lehetőleg kesztyűt is használjanak. Nagyon sok idős ember fogja ezt a szolgáltatást igénybe venni, kérem, hogy vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra. – mondta a polgármester.

Hiesz György azt mondta: a városi intézményekben a legtöbben beoltatták, vagy be fogják oltatni magukat az influenza ellen, fontosnak tartja, hogy minél többen éljenek az ingyenes oltás lehetőségével.

A rendezvényekkel kapcsolatban a város első embere azt mondta: az október 23-i városi rendezvény szabadtéren lesz megtartva, november elején a szociális munkások kitüntetés átadásának megszervezése pedig még bizonytalan. A városi advent elmarad, díszkivilágítás, forralt bor viszont lesz, valamint korcsolyázni is mehetünk, a fedett jégpálya sátrának oldalát felhajtják, és a korizáshoz is maszkot kell viselni.


Tovább az archívumra