Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Karitatív akció

Karitatív akció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 30 családnak osztott ki papír-írószer utalványt az MSZP helyi szervezete. A párt minden évben több alkalommal is igyekszik ilyen karitatív akció keretében segíteni a lakosokon, melyeket az erre a célra létrehozott szolidaritási alapból finanszíroznak. A személyek kiválasztásában többen is segédkeztek, köztük az MSZP Női Tagozata, a Családsegítő Központ, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete és a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány.

29 családnak osztott ki 4000 forint értékű papír-írószer utalványt Dr. Végh Attila, az MSZP helyi szervezetének képviselője. Az adományt abból a szolidaritási alapból finanszírozták, melyet még az MSZP parlamenti képviselő csoportja 2018-ban hozott létre karitatív célokra. Megyei szinten erre az akcióra 350 ezer forint került kiosztásra Eger-Füzesabony-Hatvan és Gyöngyös között.

– Idén ez már a 3. ilyen karitatív akciónk. Volt már maszkosztás a veszélyhelyzet kezdetén, amikor gyógyszertárakban sem lehetett maszkot kapni, volt élelmiszercsomag osztás is, illetve most már nem iskolakezdési támogatás, mert már benne vagyunk az októberbe, de gyakorlatilag egy papír-írószer vásárlására alkalmas utalványt osztottunk szét. – mondta Dr. Végh Attila, az MSZP-DK-EGYÜTT frakcióvezetője.

Többen segédkeztek az akcióban, köztük a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezete is.

– Ismerek sorsokat és ahol tudok, ott igyekszem segíteni. Hallottam erről a lehetőségről és igyekeztem én is hozzájárulni ahhoz, hogy olyan emberekhez jusson el az adomány, akik tényleg rá vannak szorulva. – mondta Tóth Lászlóné, a Magyar Rákellenes Liga Gyöngyösi Alapszervezetének az elnöke.

Emellett a Családsegítő Központ, az MSZP Női Tagozata és a 6-os Iskola Gyermekeiért Alapítvány is segített a személyek kiválasztásában, részben rászorultsági alapon, részben tanulmányi eredmény alapján. Végh Attila kiemelte: a jövőben is várhatóak hasonló karitatív akciók.


Tovább az archívumra