Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megkezdődtek az őszi érettségi vizsgák

Megkezdődtek az őszi érettségi vizsgák

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tegnap elkezdődött az őszi érettségi, mint ahogyan májusban, most is szigorú óvintézkedések mellett zajlanak a vizsgák, így hőmérsékletet mérnek, fertőtlenítenek, valamint maximum 10 fő tartózkodhat egy teremben a 1,5 méteres távolságot betartva. A Berze Nagy János Gimnáziumban összesen 163 diák tesz érettségi vizsgát.

Megkezdődött az őszi érettségi, tegnap földrajzból, ma pedig matematikából adnak számot tudásukról a diákok. A Berze Nagy János Gimnáziumban most a legtöbben angolból és informatikából vizsgáznak, mivel májusban ezekből a tárgyakból nem tudtak előrehozott érettségit tenni.

– Összesen 163 diák érettségizik, ebből 50 külsős, a többi az saját diákunk és a legtöbben, 103-an angol nyelvből fognak érettségizni. A legfontosabb tantárgyak főleg a külsősök körében a matematika, abból zajlik éppen a vizsga, de lesz kémiából, fizikából, spanyol- és német nyelvből is vizsga. – tájékoztatott Bánkuti Anita, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatóhelyettese.

Az előírásoknak megfelelően zajlik a vizsga, így továbbra is kötelező a hőmérsékletmérés, a kézfertőtlenítés és a maszkhasználat.

– Maga az érettségi ideje alatt bent a teremben nem kell maszkot viselni, de a szabály az, hogy maximum 10 fő lehet egy teremben és meg kell tartanunk a 1,5 méter távolságot. Ezekre mind figyeltünk, hogy így legyen kialakítva. – mondta Bánkuti Anita.

A gimnázium igazgatója azt mondja: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék a tanulókat, de nekik is felelősségteljesen kell viselkedniük.

– Ezúton is szeretnék mindenkit kérni, hogy ha úgy gondolja, hogy veszélyt okozhat a jelenléte a közösségre, másokra, akkor inkább maradjon otthon, amíg tisztázódik a helyzete. – mondta Dr. Czinder Péter, a Berze Nagy János Gimnázium igazgatója.

A diákok november 9-én tudják meg az írásbeli vizsgák eredményét, majd november 23-25. között lesznek a szóbelik, és ugyanekkor tudják meg a végleges eredményt is.


Tovább az archívumra