Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Maszk nélkül rendelt, szerződést bontott az orvossal a kórház

Maszk nélkül rendelt, szerződést bontott az orvossal a kórház

Nem használt maszkot a szakrendelései során, ezzel veszélyeztette az ellátottak, valamint a vele egy rendelőben lévő szakdolgozók egészségét – ezzel indokolja közleményében a Bugát Pál Kórház, hogy szerződést bontott Pócs Alfréddal. Mint arról korábban már beszámoltunk, több helyen a maszkhasználat ellen érvelő ortopéd szakorvost október 6-án bocsátották el az intézményből, jelenleg felmondási idejét tölti. Televíziónknak azt mondta, ő nem COVID-tagadó, de szakmailag másként ítéli meg a járvány kezelésének kérdését.

Elbocsátotta Dr. Pócs Alfréd ortopéd szakorvost a Bugát Pál Kórház, mert – mint közleményükben írják – szakrendelései során nem használt maszkot, veszélyeztetve az ellátottak és kollégái egészségét. Hozzátették: Dr. Pócs Alfréd több helyen nyilvánosan járványtagadó konferenciát tartott.

A szakorvos, aki egyébként a Magyar Orvosi Kamara Heves megyei elnöke, jelenleg felmondási idejét tölti. Telefonon értük utol, azt mondta, nem érti a történteket, hiszen jó kapcsolatot ápol a kórház vezetésével és a munkájával sem volt probléma ezelőtt.

– Hívattak az irodába 6-án 10 órára, annyit mondtak csak, hogy én Covid tagadó vagyok, ezért holnaptól nem kell dolgoznom. Én mondtam, hogy ez nem igaz, mert én nem Covid tagadó vagyok, hanem szakmailag másképp látom ezt a kérdést. – mondta Dr. Pócs Alfréd ortopéd szakorvos.

Mint elmondta: a vírustól való félelem az egészséges szervezetre is hatással van. Szerinte a koronavírus miatt hátrányt szenvednek az ellátásban a nem fertőzött páciensek. Dr. Pócs Alfréd szerint mivel szakmabeliek között is van véleményeltérés, fontos lenne megvitatni az álláspontokat, hiszen egy betegnél is előfordul, hogy több orvos konzultál egymással. A vírushelyzetben is szükség lenne erre.

Arra a kérdésre, hogy folytatja-e Gyöngyösön a magánrendelését, egyelőre nem tudott válaszolni. A Bugát Pál Kórházban november 3-ig tart a felmondási ideje. Másik két munkahelyén, a salgótarjáni és az ózdi kórházban az orvos továbbra is dolgozik. A Bugát Pál Kórház szerint a szakorvos szerződésének felbontása nem veszélyezteti az ellátás biztonságát, mert az ortopédiai betegek ellátását három további orvos is végzi Gyöngyösön.

Pócs Alfrédtól egyébként korábban a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott, kijelentéseit tudományosan megalapozatlannak, félrevezetőnek és hamisnak nevezve.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális – hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
09:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:05
Reklám
10:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 7. – A lelkiösmeret szava - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Boldogság gyere haza
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fórum 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:04
Fórum 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság