Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új műfüves pálya az Energia sporttelepen

Új műfüves pálya az Energia sporttelepen

Megérkezett a műfű az Energia sporttelep újonnan kialakított pályájához. A 65×40 méteres pálya burkolata Lengyelországból érkezett és körülbelül 30 millió forintba került. A műfüvet a hetekben helyezi le a kivitelező cég, ezt követően pedig hálófogókat is telepítenek. A munkálatokat többek között TAO pályázatból, közel 50 millió forintból finanszírozzák.

Az újonnan kialakított műfüves pályája utolsó elemeit rakják le az Energia sporttelepen. A pálya kialakításának ötlete nem új keletű – mondja Csiba Attila az Energia SC elnöke, aki szerint az őszi-téli időszak alatt tökéletes megoldást jelent majd az edzések lebonyolítására, valamint ezzel tehermentesíteni tudják a centrum pályát.

– Az ötlet egy régi ötlet már, hiszen a sportpályák fejlesztése az folyamatosan működik Gyöngyösön és az egész országban. Amikor megnéztük, hogy mit tudunk még itt építeni az Energia Sporttelepen, akkor kimértük és pontosan egy 65×40-es műfüves pályának a területére bukkantunk itt. Innentől kezdve pedig egy TAO-s pályázat, egy MLSZ-es jóváhagyás, sok pénz összeszedése vállalkozóktól, illetve az önkormányzattól és most a megvalósítás stádiumánál vagyunk. – mondta Csiba Attila az Energia SC elnöke.

A pálya talpazata már áll, a most érkezett 65×40 méteres burkolat elemeit pedig a hetekben helyezi le a kivitelező cég, ezt követően hálófogókat telepítenek rá – tudtuk meg az elnöktől.

– Én nagyon bízom benne, hogy miután ma megérkezett, jövő héten pedig elkezdik a lerakást, így durván két hét alatt ez elkészül. Onnantól kezdve az lesz a kérdés, hogy mikor állnak rendelkezésre a körbevevő labdafogó hálók egyebek, hogy használni is lehessen a pályát. – tette hozzá Csiba Attila.

Az elkészült pályát később nem csak a sportklub tagjai, hanem a lakosság is használhatja majd – tudtuk meg Juhász Pétertől, a Sportfólió Kft. ügyvezetőjétől.

– A korábbi évek megtakarításával egy fejlesztésként megvalósult, hogy ez a terület be van világítva, így akár este is lehet használni. Illetve ne felejtsük el, hogy a sportegyesületeken kívül is van élet, és hétvégente, különösen a nyári időszakban meg fogjuk tervezni, hogy a lakosság is tudja majd használni, ezzel együtt pedig a fő centrum pályánk azért kímélő üzemmódba tud átmenni, akár a hétközi edzések, versenyidőszakában is. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Az Energia SC elnöke elmondta, a műfű lehelyezését követően a pályát gumi granulátummal töltik fel.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság