Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új műfüves pálya az Energia sporttelepen

Új műfüves pálya az Energia sporttelepen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megérkezett a műfű az Energia sporttelep újonnan kialakított pályájához. A 65×40 méteres pálya burkolata Lengyelországból érkezett és körülbelül 30 millió forintba került. A műfüvet a hetekben helyezi le a kivitelező cég, ezt követően pedig hálófogókat is telepítenek. A munkálatokat többek között TAO pályázatból, közel 50 millió forintból finanszírozzák.

Az újonnan kialakított műfüves pályája utolsó elemeit rakják le az Energia sporttelepen. A pálya kialakításának ötlete nem új keletű – mondja Csiba Attila az Energia SC elnöke, aki szerint az őszi-téli időszak alatt tökéletes megoldást jelent majd az edzések lebonyolítására, valamint ezzel tehermentesíteni tudják a centrum pályát.

– Az ötlet egy régi ötlet már, hiszen a sportpályák fejlesztése az folyamatosan működik Gyöngyösön és az egész országban. Amikor megnéztük, hogy mit tudunk még itt építeni az Energia Sporttelepen, akkor kimértük és pontosan egy 65×40-es műfüves pályának a területére bukkantunk itt. Innentől kezdve pedig egy TAO-s pályázat, egy MLSZ-es jóváhagyás, sok pénz összeszedése vállalkozóktól, illetve az önkormányzattól és most a megvalósítás stádiumánál vagyunk. – mondta Csiba Attila az Energia SC elnöke.

A pálya talpazata már áll, a most érkezett 65×40 méteres burkolat elemeit pedig a hetekben helyezi le a kivitelező cég, ezt követően hálófogókat telepítenek rá – tudtuk meg az elnöktől.

– Én nagyon bízom benne, hogy miután ma megérkezett, jövő héten pedig elkezdik a lerakást, így durván két hét alatt ez elkészül. Onnantól kezdve az lesz a kérdés, hogy mikor állnak rendelkezésre a körbevevő labdafogó hálók egyebek, hogy használni is lehessen a pályát. – tette hozzá Csiba Attila.

Az elkészült pályát később nem csak a sportklub tagjai, hanem a lakosság is használhatja majd – tudtuk meg Juhász Pétertől, a Sportfólió Kft. ügyvezetőjétől.

– A korábbi évek megtakarításával egy fejlesztésként megvalósult, hogy ez a terület be van világítva, így akár este is lehet használni. Illetve ne felejtsük el, hogy a sportegyesületeken kívül is van élet, és hétvégente, különösen a nyári időszakban meg fogjuk tervezni, hogy a lakosság is tudja majd használni, ezzel együtt pedig a fő centrum pályánk azért kímélő üzemmódba tud átmenni, akár a hétközi edzések, versenyidőszakában is. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Az Energia SC elnöke elmondta, a műfű lehelyezését követően a pályát gumi granulátummal töltik fel.


Tovább az archívumra