Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Van elég tűzifa a fűtési szezonra

Van elég tűzifa a fűtési szezonra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Kellő mennyiségű tűzifa áll rendelkezésre az idei téli időszakra Gyöngyösön és környékén. A felhalmozott készletek friss és régebbi kitermelésből származó tűzifát is tartalmaznak. Idén olyan tüzelőt is árusít az erdészet, amely árengedménnyel vásárolható meg, valamint indul a szociális tűzifa program is.

Három évvel ezelőtt nagy problémát jelentett a piacon a megnövekedett tűzifa iránti igény kiszolgálása. Idén viszont nem lesz hiány fatüzelőből, ugyanis elegendő az a készlet, amit az erdészet felhalmozott a Mátrában az idei téli szezonra – tudtuk meg Dudás Béla erdészetvezetőtől. Hozzátette: idén akár árengedménnyel is lehet vásárolni tűzifát otthonra.

– Ez azt jelenti, hogy ez a tűzifa huzamosabb ideje kint van az erdőn. A fűtőértéke valamelyest csökkent, de még mindig jó minőségű tűzifa és ezt jelentős árengedménnyel árusítjuk. – mondta Dudás Béla, az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészet erdészetvezetője.

A napokban indul a szociális tűzifa program a kistelepüléseken hátrányos anyagi helyzetben élők számára.

– Éppen most a napokban indulnak meg a szállítmányok. Kettő településre már a mai napon is szállítunk, egyébként pedig szinte minden egyes önkormányzattal már megkötöttük azt a megállapodást, ami biztosítja a kereteit a szociális tűzifa programnak. – mondta Dudás Béla.

A szociális tüzelő programban az erre jogosultak a térségben száz százalékos támogatásra számíthatnak. Egyedül a szállítási díjat kell megfizetniük a rászorulóknak.


Tovább az archívumra