Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megérzi a járványhelyzetet az MME

Megérzi a járványhelyzetet az MME

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem pénzben, hanem a tagok aktivitásában, és új csatlakozók számában érezheti a járvány negatív hatásait a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete – ezt mondta a közel egy hónapja megválasztott új elnök Fórum című műsorunkban. Orbán Tamás szerint most nehéz hosszútávon előre gondolkodni, elsőszámú céljuk, hogy minden vállalkozás túlélje ezt a nehéz évet.

Közel egy hónapja választotta meg új elnökét, Orbán Tamást a Mátraaljai Munkaadók Egyesülete. 10 éve léteznek, jelenleg 67 tagot számlálnak, és 7 állandó szakembere van az elnökségnek. Fórum című műsorunkban Orbán Tamás azt mondta: mivel az egyesület összes pénze a tagdíjakból származik, nem pénzügyileg, hanem a csatlakozott cégek aktivitásában érezheti az egyesület a járvány hatását.

– Az a gond, hogy a cégeknek ebben a helyzetben lesz-e bármilyen energiája arra, hogy részt vegyen aktívan az egyesület életében, segítse a munkánkat, tehát ez az, amit nem tudunk megbecsülni, és a tagtoborzás, hogy most ebben a helyzetben hogy tudjuk az új tagokat megszólítani, hiszen most kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy esetleg egy aktív részvétellel segítsék a munkánkat. – mondta Orbán Tamás, a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének elnöke.

Orbán Tamás elmondta: 2007-ben kötött megállapodást az egyesület az önkormányzattal, ennek része, hogy az iparűzési adóból befolyt összeg 10%-áig fejlesztési javaslatot nyújthat be az egyesület. Régi céljuk, hogy a dolgozók könnyen és biztonságosan eljussanak az ipari parkba – egy kerékpárút megépítéséért lobbiznak.

– Nagyon nehéz kijutni az ipari parkba. Sok multinacionális cég van kint, kisebbek, nagyobbak, rengeteg adót fizetnek, rengeteg embert foglalkoztatnak. Vagy saját kocsival megy ki, vagy életveszélyesen gyalogol az út mellett. Áldatlan állapotú buszmegálló, nincs kerékpárút, ezt nagyon régóta forszírozzuk. – tette hozzá Orbán Tamás.

Az egyesület állandó célja, hogy a helyi és környékbeli cégeket összefogja, érdekeit képviselje. A vírushelyzet miatt azonban több rendezvényük is elmaradt, így ritkábban tudnak eszmét cserélni a vállalkozók. Jelenleg mindenkinek az a legfontosabb, hogy cége túlélje az évet.


Tovább az archívumra