Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sütik mentes termékekből a Cukrász workshopon

Sütik mentes termékekből a Cukrász workshopon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Cukrász workshopot szervezett a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja a Gyöngyösi Család és KarrierPonttal közösen. A szakmai nap keretében vendéglátóegységekben, szállodákban dolgozó cukrászok vagy táplálkozásukat megreformálni kívánó érdeklődők készíthettek édességeket cukrászmesterek iránymutatásával, mentes termékekből. A gasztronómiai rendezvénynek az Ízek Tanodája adott otthont.

Szicíliai citromkrémes torta, mákos lepény, pohárdesszertek, kókuszos aprósütik – megannyi édesség, melyek glutén-, laktóz-, cukor- és tojásmentes alapanyagokból készültek. A leginkább mindenmentes finomságok elkészítésére azokat a vendéglátósokat várták, akik szeretnék bővíteni a gasztronómiai kínálatot.

– Arra gondoltunk, hogy a környékbeli vendéglátósokat, szállodásokat is szeretnénk megszólítani, de a családanyákat is, akiknek gyereke valamilyen ételallergiában szenved, és ezt a vendéglátósok is gyakran tapasztalják a szállodában, illetve a vendéglátóhelyeken. – mondta Nagy Zoltán, a HKIK Vendéglátó Mesterek Klubja elnöke.

Egyre többen szeretnének valamitől mentes ételeket fogyasztani, a szállodákban dolgozók naponta szembesülnek vendégeik ilyen igényével.

– Azért tartottam fontosnak ezt a napot, a találkozást a mesterekkel, cukrászokkal, mert betekintést nyertünk a különböző helyettesítő termékekbe, hiszen a vendégeink egy része különböző allergiás reakciókat kiváltó termékekkel szembesülnek nap, mint nap. – mondta Szőllősi Györgyné, az Avar Hotel Mátrafüred mesterszakácsa.

Felhasználási technikával, konyhatechnológiai eljárással és helyettesítő alapanyagokkal ismertették meg a mestercukrászok kollégáikat és a sütni szeretőket. Török Zsuzsanna, a mesterklub cukrász szekciójának vezetője azt mondja, ezek a termékek már nélkülözhetetlenek egyes emberek számára.

Ezek a termékek továbbá megkönnyítik a vegán-, vagy paleo táplálkozást folytatók számára is ételeik elkészítését.


Tovább az archívumra