Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nem kapnak adatokat, nem tudja az önkormányzat hány beteg van Gyöngyösön

Nem kapnak adatokat, nem tudja az önkormányzat hány beteg van Gyöngyösön

Október 21-e óta nem kap hivatalos fertőzöttségi adatokat az illetékes hatóságtól a gyöngyösi önkormányzat, a tájékoztatás elmaradását nem indokolták – ezzel kezdte mai tájékoztatóját Hiesz György. A polgármester szerint felelőtlenség elhallgatni az információkat, és szigorúbb intézkedést vár a kormánytól. A mai tájékoztatón elhangzott, hogy elmarad a szociális munka napjára tervezett kitüntetés-átadás, az operagála megrendezése még kétséges.

Napok óta ugyanazok a számok jelennek meg a városi oldalon, 34 fertőzött és 63 karanténban lévő lakos. A megyei adat is több napos, hiszen a koronavírus.gov.hu oldalon már más számot láthatunk. Október 21-e óta nem kap az önkormányzat fertőzöttségi adatokat, ezért nem frissült a város honlapja sem.

– Mi is bekerültünk azon önkormányzatok sorába, akik nem kapnak információt, de azt gondolom, hogy minden magyar önkormányzatnál így van. Célját nem értem, hiszen ezzel pont azokat zárjuk el információ elől, akikre a védekezésnél a legjobban számítani kéne, az az a lakosság. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Hiesz György szerint az önkormányzatnak is fontos lenne ismernie az adatokat, hiszen szükség esetén intézményhálózatán keresztül gyorsan tud intézkedni. A polgármester felelőtlenségnek nevezte az információk elhallgatását. Mint elmondta: úgy tudja, érintett a mátrai és a gyöngyösi kórház is, erről pedig a betegeknek is joguk lenne tudni.

Hiesz György azt mondta: a fertőzések elkerülése érdekében elmarad a szociális munka napján a kitüntetés-átadás, és ugyanerre a sorsra juthat a december 4-re tervezett operagála is.

A polgármester azt is elmondta, hogy egy bentlakásos intézmény dolgozójánál is felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja, várja a teszt eredményét, ami elképzelhető, hogy már a karantén lejártakor érkezik, de tud olyanról is, aki nem is kapott piros cédulát a hatóságtól, a rendszer jelenleg kaotikusan működik Hiesz György szerint.

A legtöbb szórakozóhely jelenleg nem tart bulikat, ám van kivétel. A város első embere arra kéri a szülőket, próbálják lebeszélni gyermeküket, hiszen nagy a fertőzésveszély. De nem csak ott, hanem szinte mindenhol. Az önkormányzat külön intézkedési tervet dolgozott ki gyermekintézményeire nézve, ha felmerül a koronavírus gyanúja, azonban hatásköre nem terjed ki mindenre.

– Egy 25 fős csoportba, talán a másik 24 szülő elvárná a tájékoztatást, hogy jelezzük, hogy kedves anyuka, apuka, csoportba történt egy ilyen eset. Tessék szíves lenni óvatosan, figyelni a gyereket, hogy produkál-e tünetet, ezt mi nem tehetjük meg, nem is fogjuk megtenni. Most mi ezt kapjuk felülről, hogy hallgatunk. – tette hozzá a polgármester.

Hiesz György továbbra is arra kéri az időseket, krónikus betegeket, hogy a bevásárlásban kérjék az önkormányzat segítségét, ne menjenek közösségbe, és mindenki tartsa be a szabályokat.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A csütörtöki adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Luther Márton élete 3. – Isten tenyerén? - rajzfilm sorozat
09:09
Méhlegelők - filmetűd
09:17
Reklám
09:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:02
Reklám
10:04
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Itt vagyunk – Alkotunk és előadunk - dokumentumfilm
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 4. – Úton az Úr felé - rajzfilm sorozat
18:15
Molnár Dániel - Trambulin
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nápolyi 1. rész
19:02
Reklám
19:04
Nápolyi 2. rész
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nápolyi 3. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság