Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Felújítás miatt bezár az Ózon Hotel

Felújítás miatt bezár az Ózon Hotel

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

November 2-án bezárja kapuit Mátraháza egyik legkedveltebb hotele és előreláthatólag egy évig nem is nyit ki. Ennek oka, hogy a szállodát felújítják, és a munkálatok idejére teljes bezárás szükséges. A tervek szerint a kész hotel 48 új szobával bővül, továbbá felújított wellness részleggel, konferencia- és rendezvénytermekkel, valamint 10 apartman házzal várja majd a pihenni vágyókat.

A csendes mátrai szálloda idilli hangulatát hamarosan nagy gépek és munkások zaja váltja, ugyanis az Ózon Hotel egy nagyszabású felújításon esik át az elkövetkező egy évben. Hoffmann József elmondta: kibővítik a wellness részleget, valamint a konferencia- és rendezvénytermek is megújulnak, ezen kívül 48 szobával gyarapodik a hotel és 10 apartman ház épül az erdős területen.

A tulajdonos hozzátette, hogy terveik szerint rövidebb ideig zajlott volna az átalakítás és közben részleges nyitva tartást terveztek, azonban a vállalkozókkal egyeztetve arra a döntésre jutottak, hogy a teljes bezárás szükséges a munkálatokhoz.

– Elég komoly teherforgalom, szállítmányozás, lezárt területek lesznek, tehát semmiképpen nem tudunk vendéget engedni a területre és ezért vagyunk kénytelenek bezárni. A lehető legjobb szerződést próbáljuk kötni, hogy időbe és minőségbe egy megfelelő dolog készüljön. Nagyon bízunk benne, hogy egy éven belül kész lesz és természetesen ez teljes leállással fog járni. Ez majd akkor fog a cég büdzséjébe visszakerülni, amikor a szálloda újra nyitva lesz. – mondta Hoffmann József, az Ózon Hotel tulajdonosa.

A teljes bezárás azonban felveti a kérdést, hogy mi lesz az alkalmazottak sorsa.

– Ez egy nagyon fájó pont a mi számunkra is. Az első variáció az volt, hogy rövidebb ideig fog tartani az építkezés és valamilyen szinten tudunk üzemelni. Az első tervezet az volt, hogy nem küldjük el az alkalmazottakat, a szálloda magját megtartjuk a folyamatos marketing munka és a könnyebb kezdés érdekében, de egy nagy részének sajnos fel kellett mondanunk. – mondta a tulajdonos.

Hoffmann József bízik benne, hogy a felújított szálloda egy olyan pontja lesz a Mátrának, ami még vonzóbbá teszi a térséget a turisták körében és előrébb lendíti a turizmust.


Tovább az archívumra