Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Félpályás útlezárás mellett építik a szennyvízcsatornát

Félpályás útlezárás mellett építik a szennyvízcsatornát

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdték a szennyvízcsatorna építését a Báthory utcában, a Bartók Béla és a Csapó utca közötti szakaszon, ezért itt félpályás útlezárásra kell számítani. A forgalomkorlátozás sávonként egy-egy hétig tart, október 26. és november 2., illetve november 3. és 9. között. A projekt a város több területén megvalósuló, mintegy 2,3 milliárd forint értékű szennyvízberuházásnak a részeként valósul meg.

Folytatódik a szennyvízcsatorna építése a Báthory utcában. Eddig csupán az egyik oldalon folytak a munkálatok, most azonban az utca másik felére is át kell térnie a kivitelezőnek. Ezután kezdik meg a Bartók Béla és a Csapó utca közötti körülbelül 60 méteres szakaszon a csatorna kiépítését.

– Most épül meg a Báthory utca sarkán a fordítóakna, amely biztosítja az átkelést a Báthory utcai közlekedő sávokban. Az aknaépítés befejezése zajlik, majd ezt követően megbontjuk a Báthory utcát és építjük a szennyvízcsatornát. Annyit kell tudni a szennyvízcsatornáról, hogy ennek a fektetési mélysége 5 méter 20 cm ebben a pontban, és mivel nekünk körülbelül 30 centiméteres ágyazat anyagot is be kell építenünk, így körülbelül a munkagödrünk 5 méter 50 cm mélységű. – tájékoztatott Király Ferenc projektvezető.

Többek között a nagy mélység miatt naponta körülbelül 2 métert tudnak haladni – tette hozzá Király Ferenc. A munkálatok idejére az út sávonkénti lezárásával kell számolni. A forgalomkorlátozás egy-egy hétig tart majd a tervek szerint október 26. és november 2., illetve november 3. és 9. között, így az autósoknak lassabb haladásra kell számítaniuk – tudtuk meg a projektvezetőtől.

– Jelenleg a csatornaépítés utolsó fázisa zajlik a Báthory utcában, ez azt jelenti, hogy a hátralévő hossz, amit meg kell építenünk az körülbelül 60 méter. Érinteni fogja a Báthory utcánál a közlekedő sávokat is, ez felváltva lesz lezárva, egyszer az egyik irányból, a következő héten pedig a másik irányból lesz lezárva egy rövid szakaszon. Ez egy négy méteres átmenő szakaszt jelent a Báthory utcában. – mondta a projektvezető.

Király Ferenc hozzátette: a tervek szerint november végéig befejeződnek a munkálatok, ezt követően elvégzik a helyreállítási munkákat, ami előreláthatóan egy hétig tart majd. A kivitelező a munkálatok idejére türelmet és megértést kér a lakosoktól és az arra közlekedőktől.


Tovább az archívumra