Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A Mátyás király utcai parkoló működése ideiglenesen felfüggesztésre került, mivel egy jogszabály-módosítás miatt az önkormányzat a régi keretek között tovább nem üzemeltetheti

A Mátyás király utcai parkoló működése ideiglenesen felfüggesztésre került, mivel egy jogszabály-módosítás miatt az önkormányzat a régi keretek között tovább nem üzemeltetheti

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A vitába került felek már tárgyalóasztalhoz ültek, és a megoldást legkésőbb jövő hétre ígérik.

Aki hétfőn reggel akart behajtani a Mátyás király utcából nyíló parkolóba, már csak szabálytalanul tehette volna meg. A Városgondozási Zrt. által eddig üzemeltetett fizető parkoló ugyanis egy olyan területen van, amely 2010 nyarán jogilag a Mátrai Házak Ingatlanforgalmazó és Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonába került. Mindeközben azonban megváltozott a jogszabályi környezet, mely szerint az önkormányzat nem üzemeltethet olyan parkolót, melynek az alapjául szolgáló földterülete nem köztulajdon.

Az egyeztetések zajlanak, a részletek kidolgozás alatt állnak, a konkrét megállapodást legkésőbb jövő hétre ígérik az érintett felek.

A Mátyás király utcától a Belváros Tér felé nyúló területen található üzletek és önkormányzati parkolók megközelíthetősége egy, a Mátrai Házak Kft. által létesített kis úton volt eddig biztosítva: a vita kirobbanásakor ez is lezárásra került. Addig, amíg nem születik konkrét megállapodás, a belsőudvari parkolókat az ott-lakók továbbra is használhatják – ígérte mindkét érintett fél.

Berzsényi Gergely


Az Aktuális napi hírei (2010-11-09 )

Tovább az archívumra