Kezdőlap » Hírek - Aktuális » A választási vereség utáni megújulás útjairól tanácskoztak a megye szocialista vezetői az általuk felkért szakértőkkel az MSZP jövőjét illetően

A választási vereség utáni megújulás útjairól tanácskoztak a megye szocialista vezetői az általuk felkért szakértőkkel az MSZP jövőjét illetően

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az egyik elemző, Lengyel László úgy vélte: a magyar társadalom hitelből pénzelt emelkedése ütött vissza a 2010-es választásokon a baloldalra, csakúgy, mint az ugyancsak hitelből finanszírozott országfejlesztés után a rendszerváltás előtti utolsó évtizedekben.

Minden választás után értékeli szereplését a megyei MSZP-szervezet, eszerint Gyöngyösön érte el legjobb eredményeit a párt – fejtette ki a párt megyei irányítója, Sós Tamás. Mint mondta, a megye önkormányzataiban valamennyi térségben jelen vannak a baloldali értékeket valló önkormányzati képviselők, az MSZP hosszútávon néppárttá kíván fejlődni konzervatív és liberális vonulatok beemelésével. Addig is azonban a Baloldali Önkormányzati Közösség keretein belül működik majd a szocialista önkormányzati érdekek képviselete.

Ezután belső fórum következett. A párt azt kérte három MSZP-közeli elemzőtől, hogy kellő távolságtartással mondjanak véleményt a választási szereplés vélt okairól. Lengyel László szerint nem lehetett büntetlenül kivitelezni a középosztály felemelését hitelekből, ez volt a bukás indoka.

A megszorításokon kívül az előző kormányoknál nem volt B-terv arról, mi jön a hitelek felélése után, miközben a szükséges strukturális reformok sem indultak el. Ahogy Lengyel szerint arról sem születtek tervek, hogyan néz ki a jövőben Magyarország. Az elmaradott rétegek viszont végképp leszakadtak a magyar társadalom közepétől – húzta alá Lengyel László.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2010-11-09 )

Tovább az archívumra